Биографија :: Појмовник


Границе (српске)

Границе српског народа су обележене нашим гробљима, порушеним црквама, спаљеним селима, српским јамама, кланицама, логорима, Јасеновцем. Српске границе су најупечатљивије границе на целом свету. Српске границе допиру до Карлобага, Огулина, Карловца, Вировитице. За те границе смо се борили и замало да их остваримо. Имали смо Вировитицу на дохват руке, имали смо снажно српско упориште на Папуку, Равној гори, Псуњу. И онда један једини човек издаде. Председник владе западне Славоније, Вељко Џакула, дође једне ноћи, децембарске, у своје село, покупи читаву породицу и с њом побеже да је склони на сигурно место. Ујутру пробудише се сељаци, видеше да нема Џакулине породице, завлада паника, диже се читаво село у бежанију. Диже се то село, за њим друга и настаде велики егзодус. Тако је мало потребно да се унесу немир и паника у људе. Тако је мало потребно да због глупости, нискости, некарактерности, кукавичлука једног човека изгубимо велику територију.

Које ћемо границе чувати и бранити? Ове сигурно које смо већ запосели. Да ли ћемо повратити све српске територије, тешко је питање, али успели смо бар 80% да их ослободимо. Да ли ћемо сачувати Македонију, која је била у саставу Србије пре стварања Југославије, не могу сасвим јасно одговорити, без обзира што покушавам бити доследан политичар.

Постоје неке ствари које политичар може свакодневно у јавности да каже, да се за њих залаже, али његове унутрашње сумње, недоумице могу бити речене само у другој некој варијанти, у једној исповести попут ове која није за свакодневну политичку употребу али представља доказ унутрашњих ломова, борбе, извесне несигурности, осећања да многе велике силе, размишљајући и одлучујући о нашој судбини, не воде нимало рачуна о тежњама, стремљењима наших народа, о његовим ранијим жртвама, о страховима пред будућношћу, о апетитима злочиначких сила које нас оптужују и опет нападају, сила мрака попут Немачке.


Прочитајте коментаре (4) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету