Остало :: Новости


Шешељ оперисан, супрузи још није дозвољено да га посети

[Саопштење Српске радикалне странке]

Председнику Српске радикалне странке, Војиславу Шешељу, требало је да данас буде уграђен пејс мејкер. У притворској јединици Хашког трибунала супрузи Војислава Шешеља је саопштено да је интервенција завршена, рекао је Немања Шаровић, руководилац предмета Војислава Шешеља, на данашњој конференцији за новинаре.

Он је истакао да су из Секретаријата Хашког трибунала Јадранку Шешељ обавестили да је неизвесно да ли ће у току дана моћи да га посети, мада јој је јуче било обећано и договорено са секретаријатом да ће у подне добити дозволу за посету супругу.

Српска радикална странка захтева да се под хитно обавести јавност какво је здравствено стање Војислава Шешеља након операције и да се омогући Јадранки Шешељ да га посети као што јој је и обећано, нагласио је Шаровић.

Говорећи о критичном стању председника Српске радикалне странке у петак увече, када је примљен у болницу, Шаровић је прецизирао да су сви лекари у болници рекли Шешељу да је једва остао жив. То показује да су све тврдње које је износила Српска радикална странка о Шешељевом здравственом стању тачне, што је претходних дана портпаролка Хашког суда, Нерма Јелачић, покушавала да демантује и да умањи озбиљност ситуације, оценио је Шаровић.

Он је поновио да је Хашки трибунал намерно спречавао лечење Војислава Шешеља, свесно му угрожавао живот, што је довело до тога да је председник Српске радикалне странке за длаку избегао смрт.

Говорећи о намери председника Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, Расима Љајића, да посети Војислава Шешеља, Шаровић је рекао да је председник Српске радикалне странке поручио да лично нема ништа против Расима Љајића, али да му не пада на памет да разговара са неким ко је представник издајничког прозападног режима.

Расим Љајић је у изјави, коју су јутрос објавили поједини медији, саопштио да је био изненађен да у Хашком трибуналу, ни председник Суда ни секретар ништа не знају о здравственом стању Војислава Шешеља. Ово је још једна потврда срамног и скандалозног понашања представника трибунала, закључио је Шаровић.


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету