Остало :: Новости


Др Шешељу ускраћују право да користи фотокопир

ДРУГО ОБАВЕШТЕЊЕ/УПОЗОРЕЊЕ

ПРЕДСЕДНИКУ МКСЈ
Судији Теодору Мерону

Уверен сам био да после ваша два писма које сте ми упутили 9. и 10. јануара 2012. године (и које сам пажљиво прочитао) неће бити потребе да вам поново пишем. Нажалост, принуђен сам да вам се поново обратим у својству правног саветника проф. др Војислава Шешеља у предметима бр. ИТ-03-67. и бр. ИТ-03-67-Р77.3. И то из истог разлога због којег сам вам се обратио и у мом првом писму од 4. јанаура 2012. године. Тачније, био сам уверен (можда и помало наивно) да ћете ви, у склопу ауторитета које вам даје место председника МКСЈ, учинити све да се не понове скандалозне и нехумане сцене у Притворској јединици УН од 3. јануара 2012. године, када проф. др Војиславу Шешељу није било дозвољено да фотокопира писмо упућено вама. Али, те немиле, нехумане и скандалозне (и за мене лично, као правника и човека, потпуно несхватљиве) сцене, поновиле су се и 19. и 20. јануара 2012. године. Проф. др Војиславу Шешељу поново није било дозвољено да фотокопира свој одговор (3 стране) на поднесак који му је уручен 17. јануара 2012. године у складу са вашим решењем и писмима које сте ми упутили 9. и 10. јануара 2012. године.

Просто је невероватно, председниче МКСЈ, да се такво понашање запослених у МКСЈ и Притворској јединици УН понавља и након умало трагичних догађаја у вези са животом проф. др Војислава Шешеља од 6. јанура 2012. године. То се може разумети само као провокација појединаца и снага у МКСЈ и Секретаријату, који не желе добро проф. др Војиславу Шешељу и воде свој лични рат против њега (и његовог живота и здравља). Тачније, догађаји од 19. и 20. јануара су јасна провокација, малтретирање или нехумано понашање усмерени ка даљем погоршавању здравља проф. др Војислава Шешеља. На такав закључак упућује чињеница да је проф. др Војислав Шешељ несметано у ових 9 година (у којима се налази у притвору) могао да фотокопира писма која је упућивао МКСЈ. На тај начин је проф. др Војислав Шешељ имао потврду да је предао писма. Сложићете се да се ради о основним правилима коресподенције у цивилизованом свету. За свако службено писмо мора да постоји потврда о слању. Или, проф. др Војислав Шешељ се у својству оптуженог који се сам брани обраћао МКСЈ. И то му омогућава члан 21. Статута МКСЈ. Дакле, не ради се о некаквој приватној коресподенцији (или разгледницама са летовања), већ о делу одбране и поштовању људских и процесних права у складу са чланом 21. Статута МКСЈ. Тачније, ради се о службеној коресподенцији која мора бити омогућена притворенику, и ви то сигурно, као судија са вишедеценијским искуством, знате.

Зато не разумем, са правне тачке гледишта, зашто то право не омогућите и проф. др Војиславу Шешељу?

Ипак, и поред оваквих нехуманих поступака који се дешавају у МКСЈ, чији сте председник, хоћу да верујем да ви лично не стојите иза овакве грубе тортуре и нехумане провокације. Или, понашања појединих запослених у МКСЈ и Притворској јединици УН (можда сам поново наиван). Али ако је тако (ако ви не одобравате овакве поступке и тортуру), онда се поставља логично питање, да ли је могуће да ви као формално најодговорнији човек у МКСЈ немате довољно утицаја на запослене у МКСЈ? То је онда чињеница која веома забрињава и тражи нашу реакцију према надзорним органима у СБ УН. Или, то је логична и будућа реакција нас као правних саветника проф. др Војислава Шешеља. У том контексту, енергично и јасно, тражим од вас да омогућите нормалну коресподенцију проф. др Војислава Шешеља са МКСЈ и да прекинете тортуру појединаца и група у МКСЈ над њим.

С поштовањем,
Мр Дејан Мировић
Правни саветник проф. др Војислава Шешеља
у предметима бр. ИТ-03-67. и бр. ИТ-03-67-Р77.3


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету