Остало :: Новости


Медицински извештај потврдио да Шешељ може да се лечи само на слободи

Здравствено стање проф др Војислава Шешеља је толико погоршано да се чудим како је сада жив. Проблеми су толико нарасли да он, да би спасао живот, мора да изађе на слободу да се лечи у адекватним условима, циљаним лечењем ван затворског амбијента – изјавио је др Милован Бојић на конференцији за новинаре, на којој је представљен извештај тима лекара који је прегледао лидера СРС у Хашком трибуналу 26. и 27. јануара.

Извештајем, који је сачињен студиозно и професионално, потврђено је да је Војислав Шешељ витално угрожен и да је то последица неадекватне дијагностике и неадекватног лечења у Хашком трибуналу.

„Набројали смо тачно од чега др Шешељ болује, систематизовали резултате његовог досадашњег лечења, али и пропусте у лечењу. Његово здравствено стање угрожава узнапредовала срчана слабост која се не може зауставити, већ евентуално само успорити, као и плућне компликације. Оно што посебно угрожава његово здравствено стање до могућег фаталног исхода је што се пацијент хоспитализује у различите болнице код различитих доктора који немају правилан увид у његово здравствено стање“, рекао је др Бојић и додао да је „последњи кардиолошки скрининг био 2006. и да од тада ништа није рађено“.

Његово здравље је витално угрожено и јер апарат за дефибрилацију има неисправну електроду и не ради како треба, али већ два месеца нико у Хашком трибуналу не предузима ништа да то промени, додао је др Бојић.

Комплетан извештај је од данас доступан јавности, а потписала су га сва четири лекара, проф др Милован Бојић, др Зора Наумовић, др Миодраг Вукчевић и др Паја Момчилов.

„Одбор за здравље и породицу Скупштине Србије је 29. фебруара донео закључак којим се апелује на надлежне институције да се у пуној мери заштити здравље проф. др Војислава Шешеља и да је потребно обезбедити адекватну дијагностику и лечење на слободи у Србији“, истакао је др Паја Момчилов, који је и председник скупштинског Одбора за здравље и породицу.

Медицински извештај: Војислав Шешељ – Евалуација здравственог стања


Прочитајте коментаре (4) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету