Остало :: Новости


Још једна у низи злоупотреба Хашког трибунала

Данас је секретаријат хашког трибунала забранио привилеговану комуникацију председника Српске радикалне странке проф. др Војислава Шешеља са правним саветницима.

Ово је још једно у низу кршење основних људских и процесних права др Шешеља у антисрпском трибуналу, што је одавно манир понашања овог такозваног суда.

Привилегована комуникација, на основу Правилника о притвору, може се притвореном лицу укинути када постоји основана сумња да се та привилегија злоупотребљава у настојању да се: организује бег, утиче на сведоке или да се они застраше, омета провођење правде и на други начин угрози безбедност и сигурност у притворској јединици.

Јасно је да је одлука секретаријата небулозна и да нема правног основа. Како би то др Војислав Шешељ могао да организује бег из Шевенингена? Зашто би то учинио ако је сам отишао у Хаг? Зашто би то учинио кад је у току поступка показао апсолутну супериорност над хашким трибуналом и када је јасно да је хашки победник? Војислав Шешељ је за 11 година проведених у Хагу, поред свих тортура које су над њим вршили, успешно завршио своју мисију одбране Србије и српских националних интереса.

На које би то сведоке др Војислав Шешељ могао да утиче или да их застраши кад је доказни поступак у политичком процесу који се против њега води завршен изношењем завршних речи од 5. до 20. марта 2012. године?

Да је др Војислав Шешељ хтео да омета правду сигурно не би сам отишао у Хаг, напротив, он се 11 година успешно борио за обезбеђивање правне сигурности.

Др Војислав Шешељ никада ни на који начин није угрожавао безбедност и сигурност у притворској јединици, али је озбиљно угрозио кредибилитет хашког трибунала, што превазилази надлежност секретаријата који је и данашњом одлуком показао да нема ни ауторитет ни кредибилитет.

Очигледно је да је и ова одлука политичка и да представља немоћ секретаријата и показује сву злонамерност и нестручност људи који за баснословне износе новца испуњавају жеље Сједињених Америчких Држава и великих западних сила чију је улогу у раду хашког трибунала др Војислав Шешељ у потпуности разоткрио и жигосао.

Ово су њихови последњи трзаји пред изрицање пресуде које је најављено за 30. октобар и која мора бити ослобађајућа, јер тужилаштво није доказало ниједну тачку оптужнице.

Члан Комитета за одбрану Војислава Шешеља
Вјерица РАДЕТА


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету