Стоп Хагу :: Конференције


Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 19. мај 2015.

ВИДЕО - Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 30. април 2015. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Република Србија се налази у веома тешкој ситуацији, у дугогодишњој економској кризи, у социјалној беди и под прикривеним обликом окупације. Та окупација траје од 5. октобра непрекидно. Нама западњаци одређују резултате избора. Нама Американци и Европска унија одређују ко ће бити министар. Они прописују правила рада свих државних институција, укључујући тужилаштва, судове и остале. Наша војска је доведена у веома тежак положај. Наша војска није у стању да функционише као озбиљна армија. У згради Министарства одбране налази се агентура НАТО пакта. Све је под њиховом контролом. Остала је још једна велика српска национална институција која није потпуно поклекла страној окупацији, страним манипулацијама, то је Српска православна црква.

Српска православна црква већ деценијама је на удару српских непријатеља. Прво комунистичког режима, а после тога заступника политике глобализма. И она је одолевала, одолевала, одолевала, а сад је дошла у критичну ситуацију. Сад Српској православној цркви прети велики, до сад највећи, потенцијално погубан раскол. Српска радикална странка, ви сте нам сведоци, до сада се никада није мешала у црквена питања. Увек смо сматрали да црква ту своју унутрашњу аутономију мора да чува, а ми морамо да је поштујемо и да као верници извршавамо своје верске обавезе без мешања у црквену политику ако је она полазила од потребе да се заштите црквени интереси, па интереси српског народа у целини. Међутим, ових дана смо сазнали да су Американци кренули у акцију преузимања контроле над целом Српском православном црквом и да из америчке амбасаде одлучују ко може бити владика, ко не може. Видимо из америчке амбасаде да је покренута иницијатива да се смени владика Филарет. Нешто слично се дешава са иницијативом око смене владике канадског Георгија. То мора да се заустави да нам црква не би пропала, да не би српски народ остао без последње узданице, да српски народ не би био дефинитивно обезглављен, обогаљен, да српски народ не би био доведен у ситуацију да изгуби у потпуности национално самопоуздање. Ми, српски радикали, зато још једном апелујемо на све српске архијереје да не дозволе раскол, да нађу заједнички језик, да реше све проблеме у духу братске побожности и оданости своме народу. Они то могу. Они су то у стању. Онај ко не буде био спреман на то измирење, показује, заправо, да је већ инструментализован од стране српских непријатеља. Данас изазивати раскол вероватно би имало теже последице, него што су то комунисти произвели оним прекоморским расколом с почетка шездесетих година, након 1963. године, кад је Тито боравио у Њујорку, па су српски емигранти организовали велике демонстрације у Њујорку. Да би им се осветио, он је тада натерао руководство цркве да избаци владику Дионисија и тако отпочео раскол. Не смемо да дозволимо да се то поново деси.

Апелујемо на све епископе, митрополите, архиепископе и на српског патријарха Његову светост господина Иринеја, да зауставе тај процес растакања, да повуку одлуке о неправедној смени двојице истакнутих епископа и да решавају црквене проблеме на основу Устава Српске православне цркве и вишевековно развијаних црквених канона. Са великом тугом и разочарењем сам сазнао да је један од разлога који је амбасада САД истакла у аргументацији за смену епископа Филарета била и чињеница да је мене епископ Филарет, на Светог Саву ове године, одликовао орденом Белог анђела. Орден Белог анђела сам примио са великим задовољством, одушевљењем, међутим, ако је то проблем за неке друге епископе у цркви, и ако сматрају да сам недостојан одликовања, ја сам спреман и да га вратим, само ако то доприноси истинском помирењу у цркви. Дакле, то никако не сме бити проблем. Али ми српски радикали одани смо својој отаџбини, одани свом српском народу, жељни да нам држава буде истински независна, да наша главна верска заједница, Српска православна црква (дакле, не доводимо у питање значај Срба муслиманске вере, и Срба римокатоличке вере и Срба протестантске вере), да наша највећа, главна верска заједница, Српска православна црква, мора остати целовита, јединствена, чврста, непоколебљива у борби за интересе свога народа и да се мора супротставити свим српским непријатељима који би да је подведу под своју контролу. Свако служење америчким интересима, извршавање налога америчке амбасаде у Београду има потенцијално катастрофалне ефекте, а њих настојимо да избегнемо. Изволите, ако ви имате неко питање. Ако немате, хвала вам што сте дошли. Редовну конференцију за штампу држимо у четвртак и тамо ћемо опет отворити једно веома важно питање које се тиче неспособности садашњег и досманлијског режима пре њега, које се тиче корупционашких афера у војсци и преузимања контроле над војском од стране српских непријатеља и тако даље, пошто су наши експерти већ урадили елаборат о том питању. Дакле, четвртак у 12 часова редовна конференција. Хвала вам.

Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету