Стоп Хагу :: Конференције


Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 20. август 2015.

ВИДЕО - Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 20. август 2015. године

Проф. др Војислав Шешељ: Добар дан. Даме и господо, Српска радикална странка се већ осам месеци упорно залаже да се ванредни републички избори држе заједно са редовним локалним и покрајинским. Ми не разумемо противљење политичких странака које су тренутно на власти у покрајини Војводини, или у појединим општинама, да се избори држе у децембру месецу. То нису ванредни избори. Ванредни би били само републички. При истеку мандата, у последњих шест месеци, кад год се одрже избори, они су редовни. Постоји један демократски принцип који се примењује у свим земљама. Зашто су важни и ванредни републички избори? Због укупне ситуације у друштву и у економској, социјалној, културној, образовној, здравственој сфери која је све гора и гора. Иако се режим хвали да постиже велике успехе, те успехе нико не примећује. Нико још ни у једном сегменту друштвеног живота није успео да осети на својој кожи те успехе. Они заправо не постоје.

Друго, важно је да се разреши политичка криза унутар режима. Ви видите да је на делу велики сукоб између Томислава Николића и Александра Вучића, да се тај сукоб прелива у структури Српске напредне странке, да је Томислав Николић чак предузимао одређене кораке да формира нову политичку партију, па се после тога заклиње на верност Вучићу. После тога, људи из његовог круга говоре да ће он заправо да се бори за превласт у Српској напредној странци и тако даље. Избори су најбољи начин да се из тога изађе. Посебно је важно да идемо претходно на парламентарне изборе, па да се онда води расправа хоћемо ли мењати Устав, а да народ зна да ће од структуре Народне скупштине у следећем мандату зависити хоће ли уопште доћи или неће до промене Устава и на који начин ће се онда те промене одвијати. То је оно што и ми желимо да постигнемо.

Српска радикална странка се убрзано припрема за предстојеће изборе. Ми и даље сређујемо стање у својим редовима. Након одржавања Отаџбинског конгреса ми смо средили стање у страначкој централи, у највишим страначким органима, а сад упорно сређујемо стање у општинским и окружним одборима. Било је ту и доста кадровских промена и доста освежења, смене генерација, али ми још нисмо с тим завршили у и наредних месец, два дана мислим да ћемо то довести до краја. Изволите, ако ви имате неко питање.

Новинар: Добар дан, хтела сам да чујем Ваш коментар на забрану ћириличних табли у Вуковару.

Проф. др Војислав Шешељ: То је један очекивани потез усташке власти. Иако Хрвати глуме да се по том питању разликују централна власт у Загребу и локална власт у Вуковару, међу њима нема заправо никаквих недоумица, сукоба и неразумевања – сви нивои власти у Хрватској воде искључиво антисрпску политику и Хрватска ће заправо ту политику да води све док и последњи Србин не буде протеран са територије ове нове усташке државе која је формирана уз асистенцију западних сила и која се заснива на крви стотина хиљада побијених Срба и стотина хиљада протераних Срба. Колико је тај усташлук јак у Хрватској говори вам и овај случај прекида телевизијске емисије у којој је гостовао Пуповац, један од наводних предводника Срба који живе у границама ове усташке хрватске државе, који је важио за човека режима откад се појавио на политичкој сцени. Увек је био близак било ком режиму у Хрватској, од Туђмана па надаље и као, један од најкооперативнијих Срба, компромисима најсклонијих Срба, доживео је на крају да му прекину емисију, јер је направио поређење по питању забране ћирилице, упитавши како би јавност реаговала да је некоме пало на памет да забрани латиницу 1946. године на подручју Јасеновца, Глине, Јадовног или неких других масовних стратишта на подручју хрватске федералне јединице. Имате ли још неко питање? Изволите.

Новинар: Само још једно, везано за изборе, можда је рано али да ли би ишли самостално или с неком коалицијом?

Проф. др Војислав Шешељ: Ви знате, откад постоји Српска радикална странка да смо самостално ишли и на републичке и на покрајинске и на локалне изборе, осим у осетљивим општинама у Србији где постоји или скоро већинска структура припадника разних мањина, онда смо тамо били склони да правимо такозване српске листе. Ни убудуће нећемо то избегавати, али што се тиче ситуације на гро плану ми ћемо највероватније овог пута ићи сасвим самостално, јер мислимо да је логично да свака странка иде самостално на изборе, а она која не може да освоји цензус не треба ни да буде у парламенту. Ми имамо то искуство падања испод цензуса и надамо се да се то више никада неће поновити. Размотрили смо све разлоге због којих је до тога дошло у прошлости, извукли смо огромне поуке и кренули смо освежени, пуни нове снаге и елана да постигнемо добре изборне резултате. Имате ли још питања? Ако немате, хвала што сте дошли.


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету