Стоп Хагу :: Конференције


Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 24. септембар 2015.

ВИДЕО - Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 24. септембар 2015. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, први добар потез који је направила Вучићева влада од свог оснивања је овај потез који је повучен ноћас забраном уласка свих роба произведених у Хрватској на територију Србије. Ми се надамо да то неће бити краткотрајна мера, да неће врло брзо од тога да одустану, под притиском Европске уније или било кога са Запада. Та мера мора бити показатељ једне озбиљније оријентације Србије у спољној политици, поготово на балканским просторима. Од 2000. године до данас Србија је увек била монета за поткусуривање. Србија је увек морала да попушта, да прави уступке, Србија је увек била уцењивана, понижавана. Овај последњи облик понижавања Србије, који су предузели Хрвати, мора сада да им се разбије о главу.

Мера сузбијања хрватског извоза на подручје Србије поготово мора бити добро промишљена и систематски спроведена. Хрвати пет до десет пута више робе извозе у Србију него што увозе из Србије. То је понижавајући положај и крајње је време било да се томе стане украј.

Затим, на подручју Хрватске нема ниједне веће српске фирме. Када сагледамо колико има српских фирми на подручју Хрватске, то није ни један посто у односу на хрватске фирме које послују у Србији. Ви знате да су се на територији Србије протегли моћни продајни ланци, да је ту Ивица Тодорић, власник „Агрокора“, који је приватизовао „Фриком“, „Дијамант“, „Идеју“, „Роду“ и „Меркатор“. А тај „Меркатор“ је опет власник и многих српских предузећа.

Ту је још Емил Тедески из „Атлантик групе“, власник „Атлантик групе“, који је приватизовао „Гранд Пром“, „Соко Штарк“, „Паланачки кисељак“, „Фудленд“, „Мултивиту“ и „Атлантик брендс“.

Иван Ерговић, власник „Некс групе“, „Некс бетон“, „ИГМ Стражилово–Сремски Карловци“, „АД Полет–Нови Бечеј“, „Полет керамика–Нови Бечеј“ и „Јелен До“.

Драгутин Дрк (инспиративно презиме), власник „Виндије“, који је приватизовао „Млекару Сента“, „Привредно друштво за трговину Лајковац“, „УНИП Ваљево“, индустрију меса „Пландиште“. Лука Рајић, власник „ЛУРА групе“, фабрику сладоледа „Сомболед“ из Сомбора.

Ово су само неки од највећих.

Скоро све ове приватизације проведене су криминалним радњама и мора се повести истрага како је до тога дошло. За веома ситан новац Хрвати су све ово добили у време досманлијског режима. Људи који су у тај криминал били умешани морају да иду у затвор. Ако овај режим заиста намерава да прави озбиљне потезе у заштити српских националних интереса, онда мора повести истрагу како је дошло свих ових приватизација.

Поред тих државних мера, Српска радикална странка, то већ знате, повела је кампању, пре неколико недеља, којом позива српски народ и све грађане Србије да се не купује роба хрватске производње, да се не купује роба у продавницама чији су власници Хрвати и то треба да буде показатељ нашег националног поноса и достојанства, које нам се непрекидно нарушава.

Сетите се шта је радио Зоран Ђинђић својевремено, шта је радио Борис Тадић, како су понижавали цели српски народ, пузећи пред Хрватима, како су се непрекидно извињавали. Сетите се како се Томислав Николић понижавао. Томе је једноставно дошло време да се стане украј.

И још једну ствар треба имати у виду. Раније је на челу хрватске државе био Иво Јосиповић. Он је био исти усташа као Стипе Месић или Фрањо Туђман, па је дошла на ту функцију Колинда Гробар-Китаревић. Па су ме многи напали што сам јој пресудно помогао да дође на ту функцију. Али боља је она као отворени усташа него један прикривени усташа који глуми пријатељство, који глуми доброту, који се вербално додворава српском народу, а иза леђа нам ради све најгоре и најпрљавије ствари. Е, тако вам је са премијером Милановићем. Он је социјалиста, он је левичар, наводно, али с времена на време избије на површину у пуној мери његов усташлук. Избио је и овога пута и надам се да ће ово бити довољно освешћење и за српске власти и за цели српски народ.

Изволите, ако ви имате неко питање. Ако немате, хвала вам што сте дошли.


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету