Стоп Хагу :: Конференције


Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 15. октобар 2015.

ВИДЕО - Конференција за медије проф. др Војислава Шешеља, 15. октобар 2015. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, ви се вероватно сећате колико сам ја упорно, пуних једанаест месеци, тражио од Александра Вучића, председника Владе Републике Србије, да пристане на директан телевизијски дуел, у директном преносу, са мном, као водећим лидером опозиције за сада и да то буде на некој од телевизија са националном фреквенцијом. Ти моји јавни захтеви су били безуспешни.

Међутим, пре два дана звали су ме са Телевизије „Пинк“, лично ме је звао Жељко Митровић, власник „Пинка“, и предложио да Александру Вучићу писмено упутим питања на која би он одговарао у телевизијској емисији која му је заказана. Ја сам му рекао, узвратио да би добро било да ја седим у студију па да га тамо питам, па макар и унапред спремао питања. Не, каже – само питања унапред, па ће он да одговара.

А ја сам онда та питања спремио, али сам хтео и јавност да обавестим о садржају тих питања, па ћу вам их овде прочитати на конференцији за штампу, а онда после конференције сви новинари ће и писмено добити по један примерак питања, да се не бисте мучили око записивања.

Ја их читам, пре свега, због телевизијских камера, које су овде укључене.

Реч је о мојих 20 питања Александру Вучићу.

Прво питање гласи – Да ли си се напокон уверио да су антисрпски насртаји константа политике западних сила и Европске уније на Балкану, да никада нећемо постати држава чланица Европске уније ако се не одрекнемо Косова и Метохије, не погазимо част и понос и до краја се не понизимо?

Друго питање – Јеси ли свестан да ни потпуно отимање Косова и Метохије неће бити крај наших мука, јер предстоје западњачки насртаји на Војводину и на Рашку област?

Треће питање – Шта ће твоја влада радити са стотинама хиљада избеглица када се све државе Европске уније ограде густим намотајима бодљикаве жице, па нам још почну враћати и оне који су већ прошли кроз Србију?

Четврто питање – Јеси ли се напокон уверио да је Српска радикална странка увек водила исправну политику према западним силама и Европској унији, као и да је врло успешно предвиђала сва егзистенцијална искушења која су нас чекала? Није вас напредњаке Запад у прво време срдачно обгрлио зато што сте лепи и паметни, него рачунајући да му можете, бар краткотрајно, бити корисни. Да ли вам је истекао рок трајања?

Пето питање – Американци су из петних жила инсистирали да се велики број српских тенкова, оклопних возила, артиљерије и друге ратне технике претопи у Смедереву. Како ћете сада ти и твоја влада реаговати на вест да ти исти Американци огромну количину ракетног наоружања поклањају Хрватској, па чак и балистичке ракете домета 300 километара? Да ли си схватио да нам је једини спас улазак у чланство ОДКБ, новог војног пакта који предводи Русија?

Шесто питање – Је ли ти сада јасно да Србија и српски народ немају шта да траже у Европској унији, јер су тамо концентрисани сви наши традиционални непријатељи, јер нас та унија понижава, ниподаштава и отима и оно мало преосталих ресурса? Сад, кад си схватио да Американци, Енглези и Немци интензивно раде на твом насилном обарању са власти и трагају за погодном личношћу која ће одиграти најпрљавију улогу, попут оне коју је одиграо Зоран Ђинђић у петооктобарском пучу, зашто твоја влада званично не поднесе захтев да се Србија као пуноправни члан укључи у све источноевропске и евроазијске интеграције које предводи Русија?

Седмо питање – Зашто још ниси обелоданио званичне податке о катастрофално штетном уговору који су Борис Тадић, Млађан Динкић и њихови мафијашки пајтоси закључили са „Фијатом“, а чије су последице фатално угрозиле економску моћ земље?

Осмо питање – Зашто влада којом председаваш не утврди власничку структуру Компаније „Политика“ и Компаније „Новости“, већ препушта да се мешетари са најугледнијим српским дневним листом и првим вечерњим листом?

Девето питање – Зашто држава не интервенише и не принуди пословне банке да сведу на европски просек камате на огромна кредитна задужења наших грађана, која су их довела у дужничко ропство и угрозила им елементарну егзистенцију?

Десето питање – Зашто твоја влада поново не успостави царине за робу из Европске уније, како би заштитила домаћу производњу?

Једанаесто питање – Зашто не укинете скоро двеста сасвим непотребних агенција и не престанете са финансирањем такозваних невладиних организација, а тај новац употребите за повећање пензија, како би се повећала куповна моћ најсиромашнијих друштвених слојева? Пре преузимања власти тврдио си да ти не пада на памет да смањујеш плате и пензије, али си одмах потом то урадио по налогу ММФ-а. Зашто?

Дванаесто питање – Српска јавност је начисто с мишљењем да су сазрели сви услови за ванредне парламентарне изборе. Зашто оклеваш? Зашто одмах не створиш услове за одржавање тих избора до краја године, заједно са локалним и покрајинским?

Тринаесто питање – Каква је то борба против криминала и корупције, ако се у првом реду не процесуирају бројни министри досманлијског, али и многи из напредњачког режима?

Четрнаесто питање – Томислав Николић је у јавности често истицао да је твој политички отац. Да ли ти прија чињеница да ти је политички отац таква људска, морална, интелектуална и политичка громада попут Томислава Николића?

Петнаесто питање – Томислав Николић је у јавности тврдио да сам преко тебе из Хага наручио неко убиство у Србији. Да ли је то истина? Ако није, зашто одмах ниси јавно демантовао Николићеву изјаву?

Шеснаесто питање – Да ли ће твоја влада и Српска напредна странка толерисати све криминалне афере председника Републике Томислава Николића, уместо да га јавно осудите и покренете иницијативу за његову смену? Да ли је крајње понижавајуће за Србију да јој председник Републике буде човек који је стекао факултетску диплому, а да ниједан испит није положио?

Седамнаесто питање – Чврсто си обећао да ћеш укинути ТВ претплату, а сада је поново враћаш. Зашто не одржиш обећање, не укинеш ТВ претплату и не пустиш РТС да се сналази на тржишту као и све остале телевизије?

Осамнаесто питање – Твој син, а моје кумче, Данило Вучић у децембру навршава 18 година и постаје пунолетан. Данило је одлучио да тога дана свечано потпише приступницу и постане члан Српске радикалне странке. Како ћеш ти реаговати на такву његову одлуку?

Деветнаесто питање – Зашто си након победе над Демократском странком и њеним сателитима у своју странку примио њихове најкомпромитованије кадрове?

Двадесето питање – Већ пуних једанаест месеци те непрекидно позивам на ТВ дуел у директном преносу, на некој од телевизија са националном фреквенцијом. Када ћеш то прихватити?

Даме и господо, то је мојих двадесет питања председнику Владе Александру Вучићу. Очекујем да ми он детаљно одговори на свих двадесет питања.

Ако ви данас имате нешто да питате, изволите.

Новинар: Дејан Ерић, БН телевизија. Имао бих да вас питам, господине Шешељ, желећи наравно…

Проф. др Војислав Шешељ: Само да кажете за кога радите.

Новинар: За БН телевизију. Не желећи, наравно, да умањим ово што сте до сада говорили, желео бих да вас замолим, ако можете, да се одредите према овим новим притисцима на Србију, тичу се конкретно Поглавља 35, је ли тако, овог последњег захтева Немачке, којим се практично даљи процес европских интеграција условљава испуњавањем неких обавеза које подразумевају нормализацију односа са Приштином.

Проф. др Војислав Шешељ:Да вам искрено кажем, ми српски радикали смо то одавно очекивали. Ми никада нисмо имали илузије у погледу Европске уније и никад нисмо сматрали да Србија треба да се учлани у Европску унију, а садашња влада је себе сама довела у ту ситуацију, јер је имала поверења у водеће земље Европске уније. И ево како јој се враћа то поверење. Довели су је у једну тешку позицију, из те позиције могу да изађу само ако једном одлучно кажу – е, под тим условима ми нећемо у Европску унију. Нама су Косово и Метохија важнији од Европске уније. Наша српска независност и суверенитет важнији су од Европске уније. И још нешто о чему се много не говори: један од услова у оквиру поглавља које говори о усклађивању спољне политике биће ултимативни захтев да Србија уведе санкције Русији. Дакле, ово није све. Још нас очекује много таквих захтева попут захтева из Поглавља 35.

Новинар: Хвала.

Проф. др Војислав Шешељ: Хвала вама.

Има ли још неко нешто да пита? Ако немате, хвала вам што сте дошли.


Прочитајте коментаре (0) | Пошаљите коментар | Штампање

Видео записи

Најновији видео записи

1. Нови захтев за наметање браниоца

2. Шешељ - Ово је де факто кафкијански процес

3. Шешељ учи Маркусена како се користе пресуде

Архива видео записа

< Септембар `14

НПУСЧПС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Адреса у Хагу

Dr Vojislav Seselj
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

Контакт

info@vseselj.com

Претрага
Шешељ на Интернету