Рецензенти: Петар Јојић и др Бранко Надовеза

Аутор предговора: др Бранко Надовеза

У књизи је објављена делимично допуњена и измењена докторска дисертација
Војислава Шешеља „Политичка суштина милитаризма и фашизма”, од брањена на Правном факултету Универзитета у Београду 26. новембра 1979. године, као и дело „Марксистички концепт наору жаног народа”, засновано на магистарском раду др Шешеља „Појам наору жаног народа у дјелима класика марксизма” (одбрањен 22. ју на 1978. године на Правном факултету Универзитета у Београду).

У књизи су публико вани и радови др Шешеља писани седамдесетих и осамдесетих година двадесетог века, као и интервју дат Вуку Драшковићу у јануару 1982. године, бјављен у „Омладинским новинама”.

Рецензенти ових књига су: др Милош Арсенијевић, мр Олег Голубовић, Зоран Аврамовић, др Ненад Кецмановић, др Милан Гаковић, пук. Радисав Филиповић.

Збирка полемичких текстова проф. др Војислава Шешеља, који су објављивани у судски забрањиваним књигама “Хајка на јеретика”, “Демократија и догма”, “Освајање слободе”, “Пледоаје за демократски устав”, као и у књигама “Хорватове усташке фантазмагорије” и “Деброзовизација друштвене свести”, чији су рецензенти проф. др Љубомир Тадић, академик др Коста Чавошки, Вук Драшковић, др Иван Јанковић, др Жарко Видовић, Брана Црнчевић, Данко Поповић, Гојко Ђого, Новак Савић, Слободан Станкић, Богољуб Пејчић и Милија Шћепановић.

Филозофски, политиколошки, есејистички текстови представљају Шешељев критички одговор на титоистичку заоставштину, а писани су осамдесетих година двадесетог века.

Рецензенти: Александар Вучић и Божидар Вучуровић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2001.

Први део књиге, “Суочавања са самоуправљањем”, представља ауторово доказивање тезе да је природна суштина самоуправљања аутократија и негирање елементарних грађанских права и слобода.

У другом и трећем делу се описује и анализира државна репресија над књигама др Војислава Шешеља “Хајка на јеретика”, “Велеиздајнички процес”, “Дисидентски споменар”, “Демократија и догма”, “Књиге за ломачу”, “Освајање слободе” и “Пледоаје за демократски устав”.

Рецензенти првог издања књиге “Суочавања са самоуправљањем” су Борислав Михајловић Михиз и Вук Драшковић.

Рецензенти: др Ратко Марковић, др Оливер Антић и др Драган Милков
Аутор предговора: др Зоран Аврамовић
Година издања: 2000.

Публикација докумената правне природе, непосредно везана за познати процес против проф. др Војислава Шешеља у Сарајеву 1984. године. Истовремено, “Велеиздајнички процес” представља документовани судски епилог збирке текстова “Хајка на јеретика” и има за циљ да скрене пажњу на антидемократска збивања у тадашњој Босни и Херцеговини.

Ово дело садржи и раније објављене књиге “Дисидентски споменар”, “Право на истину”, “Бал вампира” и “Полицијски досије”, у којима су, поред судских докумената, пренете и бројне реакције домаће и светске јавности на репресију комунистичког режима према др Војиславу Шешељу. У делу под називом “Робијашке медитације” аутор детаљно описује боравак у зеничком затвору и свој први штрајк глађу.

Рецензенти ових књига су: Војислав Лубарда, др Иван Јанковић, Илија Мољковић, Лазар Стојановић, Миодраг Милић, Павлушко Имшировић, Драгомир Олујић, Ђорђе Танић, Александар Стефановић, Синиша Аксентијевић, Петар Димовић, Слободан Станкић и Новак Савић.

Рецензенти: др Мирко Зуровац, др Милијан Поповић и др Сретен Сокић
Аутор предговора: Марина Рагуш
Година издања: 2001.

Комплетна документација из судског поступка вођеног пред Првим општинским судом у Београду по тужби Вука Драшковића због наводне клевете да председник Српског покрета обнове користи психоактивне супстанце. Проф. др Војислав Шешељ је судницу искористио као медијски полигон на коме је не само политички растурио, у то време моћни, Српски покрет обнове, већ је уз помоћ стручне анализе психијатријског тима Српске радикалне странке, судски доказао да је Вук Драшковић оболео од наркоманије, пославши га неповратно на сметлиште историје. У књизи су објављени и подаци и документи о бахатој власти Српског покрета обнове у Београду.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и Вјерица Маљковић
Аутор предговора: Јасминка Олуић Радовановић
Година издања: 2000.

У књизи су сабрани интервјуи проф. др Војислава Шешеља које је дао медијима у периоду од 1989. до 1992. године, чинећи непоновљиво сведочанство о времену званичног слома комунизма и почетка вишестраначја у Србији. Интервјуи у потпуности откривају бројне, јавности мало познате детаље о сарадњи са Вуком Драшковићем, заједничком формирању Српског покрета обнове и брзом идеолошком размимоилажењу, формирању Српског четничког покрета и саме Српске радикалне странке, што је од самог почетка праћено бројним опструкцијама новоформираног социјалистичког режима.

Делови књиге претходно су објављени у књигама “Телевизијски мегдани”, “Разарања српског националног бића” и “Политика као изазов савести”, чији су рецензенти: Александар Стефановић, Ђорђе Танић, Станоје Ђорђевић, Томислав Николић, Љубиша Петковић и Драган Тодоровић.

Рецензенти: др Никола Поплашен и Ратко Марчетић
Аутор предговора: др Никола Поплашен
Година издања: 2000.

Књига представља збирку конференција за новинаре Српске радикалне странке, одржаних 1992. и 1993. године, на којима др Војислав Шешељ раскринкава политику западних притисака на српски народ и позива Србе на јединство.

Поред дела објављеног под истим насловом, у књизи су и Шешељеви интервјуи Мирјани Бобић Мојсиловић из 1994. године, сабрани у дело “Гуја у недрима”, као и разговори о економској проблематици са Весном Костић, сабрани у дело “Владаћемо сто година”.

Рецензенти ових књига су: Томислав Николић, Аћим Вишњић, Јован Гламочанин, Ђорђе Танић, Милинко Газдић и Илија Дармановић.

Рецензенти: Мирослав Драмлић и Лазар Марјански
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2001.

Збирка транскрипата са свих званичних сусрета проф. др Војислава Шешеља са представницима домаћих и иностраних политичких покрета и странака и скуп интервјуа које је дао страним новинарима у периоду од 1993. до 2000. године.

Рецензенти: Мирјана Шаиновић и Милован Радовановић
Аутор предговора: Саша Радовановић
Година издања: 2000.

Књига је вредно историјско сведочанство о исправности Шешељеве политике средином деведесетих година јер садржи транскрипте конференција за новинаре Српске радикалне странке, одржаних у периоду од 1993. до 1997. године. Иако често жестоко оспоравани у време када су изношени, ставови др Војислава Шешеља издржали су пробу времена.

Време је показало да је са двадесетогодишње временске дистанце далеко лакше спознати колико је Шешељ у односу на своје критичаре не само правилније анализирао и боље разумео тада актуелна политичка дешавања на српској и на међународној политичкој сцени, већ је и, што је битније, веома добро предвиђао будуће догађаје и искушења пред којима ће се наћи српски народ.

Рецензенти: Лука Митровић и Огњен Михајловић
Аутор предговора: Саша Радовановић
Година издања: 2000.

Књига садржи стенографске белешке посланичких говора и полемика у периоду од 1992. до 1999. године, из којих се види доследно залагање проф. др Војислава Шешеља за остваривање широких политичких, социјалних и верских права, реформи и слобода у циљу очувања српских земаља и српског народа.

Рецензенти: др Никола Поплашен и Јоргованка Табаковић
Аутор предговора: Саша Радовановић
Година издања: 1999.

Први део књиге чине посланички говори проф. др Војислава Шешеља током 1991. и 1992. године.
Други део садржи јавне Шешељеве наступе током 1993. године (трибине, телевизијска гостовања, новинске интервјуе), претходно објављене у књигама “Актуелни политички изазови”, “Кроз политички галиматијас”, “Партијски биланси и политички баланси”, чији су рецензенти: Томислав Николић, Драган Тодоровић, Ђорђе Танић, Драган Бошковић, Радован Вукчевић и Мирко Благојевић.

Рецензенти: Божидар Вучуревић и Марина Рагуш
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 1999.

Разговори са председником Српске радикалне странке о актуелним политичким темама, вођени крајем 1993. и током 1994. године, објављени у књигама “Филипике четничког војводе”, “Прети ли нам слоботомија”, “Округли столови” и “Случајне исповести и понека интрига”.
Рецензенти ових књига су: Новак Савић, Слободан Станкић, Рајко Ђурђевић, Оливера Милетовић, Стево Драгишић, Александар Вучић, Томислав Николић и Драган Тодоровић.

Рецензенти: Александар Вучић и др Никола Поплашен
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2002.

У књизи је пренет опширан интервју проф. др Војислава Шешеља дат Нади Бојић у априлу 1992. године, као и садржаји његових радијских и телевизијских гостовања током 1993. године, објављени у књигама “Случајне исповести и понека интрига”, “Пали, жари, дедињски диздаре”, “Милошевићев зајам за препород Кипра” и “Милошевић хапси радикале”.
Рецензенти ових књига су: Томислав Николић, Драган Тодоровић, Љиљана Мијоковић, Маја Гојковић, Александар Стефановић, Ђорђе Танић и Јован Гламочанин.

Рецензенти: Божидар Вучуревић и Марина Рагуш
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2002.

Збирка интервјуа и радијских емисија проф. др Војислава Шешеља у периоду од 1991. до 1993. године, објављених у књигама “Црвени тиранин са Дедиња”, “Српски брачни пар Чаушеску”, “Бранковић је устао из гроба” и “Вештица из Толстојеве улице”, чији су рецензенти: Томислав Николић, Аћим Вишњић, Драган Тодоровић, Стево Драгишић, Чедомир Васиљевић и Новак Савић.

Рецензенти: Љиљана Михајловић и Игор Мировић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2002.

Проширено издање истоимене књиге, које садржи радијске и телевизијске емисије проф. др Војислава Шешеља током 1997. године и сведочи о успеху власти српских радикала у београдској општини Земун.
Рецензенти првог издања су Стево Драгишић и Вјерица Маљковић.

Рецензенти: Драган Тодоровић и Јоргованка Табаковић
Аутор предговора: Јелена Стојковић
Година издања: 2000.

Ова књига, објављена раније под истим насловом, садржи транскрипте радијских и телевизијских емисија проф. др Војислава Шешеља током 1997. године.
Рецензенти првог издања су Наташа Вујић и Весна Јањић.

Рецензенти: Филип Стојановић и Ратко Гонди
Аутор предговора: Јелена Стојковић
Година издања: 2001.

Проширено издање истоимене књиге, које садржи медијске наступе проф. др Војислава Шешеља током 1997. године.
Рецензенти првог издања су Лука Митровић и Гордана Булатовић.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и Игор Мировић
Аутор предговора: Саша Радовановић
Година издања: 2001.

Књига садржи све медијске наступе проф. др Војислава Шешеља током предизборне кампање у Црној Гори за парламентарне изборе одржане 31. маја 1998. године.

Рецензенти: др Бранислав Блажић и Милован Ерић
Аутор предговора: Саша Радовановић
Година издања: 2000.

У књизи су транскрипти медијских гостовања проф. др Војислава Шешеља током 1997. године у кампањи за изборе за председника Републике Србије.

Рецензенти: Ратко Гонди и Зоран Красић
Аутор предговора: Вјерица Маљковић
Година издања: 2001.

Књига садржи медијске наступе проф. др Војислава Шешеља у радијским и телевизијским емисијама током 1998. године, у којима је објашњавао разлоге формирања и циљеве деловања Владе народног јединства, формиране 24. марта 1998. године. Раније је објављена књига под истим насловом, чији су рецензенти Синиша Аксентијевић и Пантелија Дамјановић.

Рецензенти: др Бранислав Блажић и Наташа Јовановић
Аутор предговора: Марина Рагуш
Година издања: 2001.

Кроз представљена гостовања у телевизијским емисијама од октобра 1998. до августа 1999. године, књига ставља на увид ставове и правце политичког деловања проф. др Војислава Шешеља и Српске радикалне странке, као и других страначких функционера и носилаца државних функција у том периоду.

Рецензенти: Мирослав Драмлић и Момир Војводић
Аутор предговора: Момир Марковић
Година издања: 2002.

Књига садржи транскрипте гостовања проф. др Војислава Шешеља у медијима током 1999. и 2000. године.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Петар Јојић
Аутор предговора: Вјерица Маљковић
Година издања: 2002.

У књизи су представљене активности Одбора за привреду и финансије Владе Републике Србије којем је, као потпредседник Владе, председавао проф. др Војислав Шешељ у периоду учешћа у Влади народног јединства.
Књига садржи и транскрипте са седница Савета Владе Републике Србије за примену реформи током 1998. године, као и медијска гостовања проф. др Војислава Шешеља у предизборној кампањи 2000. године. На крају књиге су објављене конференције за новинаре Српске радикалне странке из 2001. године.

Рецензенти: Драган Тодоровић и Зоран Красић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2002.

Књига садржи транскрипте конференција за медије Српске радикалне странке у периоду од августа 1997. до фебруара 2001. године.

Рецензенти: Маја Гојковић и Милан Бачевић
Аутор предговора: Момир Марковић
Година издања: 2001.

Књига садржи радијске и телевизијске емисије у којима је проф. др Војислав Шешељ учествовао од септембра 2000. до априла 2001. године.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и Томислав Николић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2001.

У књизи су представљена телевизијска гостовања проф. др Војислава Шешеља током 2001. године, у којима је разобличио прву годину владавине досовског режима.

Рецензенти: Драган Тодоровић и Стеван Кесејић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2002.

Садржај књиге су гостовања у медијима проф. др Војислава Шешеља у периоду од 1991. до 1996. године, кроз која се као основна нит провлачи заштита српских националних интереса.

Рецензенти: Маја Гојковић и Томислав Николић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2002.

Књига садржи документа, новинске чланке и говоре са јавних трибина које су организоване поводом незаконитих хапшења проф. др Војислава Шешеља и других радикалских функционера 1994. и 1995. године.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2002.

На министра одбране СРЈ Павла Булатовића извршен је атентат 7. фебруара 2000. године, а ово је својеврсна бела књига о чињеницама и околностима везаним за то убиство до којих је дошао проф. др Војислав Шешељ као председник скупштинског анкетног одбора.

Рецензенти: Зоран Красић и Вјерица Радета
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2002.

Књига аргументовано разобличава ђинђићевске методе обнављања критеријума идеолошко-политичке подобности на српским универзитетима.
У књизи је представљен судски спис којим је доказано да је професор Правног факултета Стеван Лилић плагијатор дела Лазе М. Костића “Административно право Краљевине Југославије”.
У наставку, проф. др Војислав Шешељ детаљно излаже противзаконити поступак којим је одстрањен с Правног факултета и описује хајку коју је против њега водио новоуспостављени досовски режим, предвођен министром просвете Гашом Кнежевићем.

Рецензенти: др Марко Атлагић и др Милијан Поповић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2002.

Предочавањем чињеница и оперативних сазнања, проф. др Војислав Шешељ у књизи демаскира издајничку и противправну делатност ненародног досовског режима, због чега је против њега, крајем августа 2001. године, поднета кривична пријава због, како су навели, “ширења лажних вести на конференцијама за медије”.
Аутор у књизи подсећа јавност и на кривична дела првака досовског режима, Зорана Ђинђића, Душана Михајловића и других.

Рецензенти: Томислав Николић и Маја Гојковић
Година издања: 2003.

У књизи су приказани поверљиви извештаји које су проф. др Војиславу Шешељу достављали часни људи из безбедносних, управних и политичких структура државе.

Рецензенти: Томислав Николић и Маја Гојковић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2003.

У књизи су приказани поверљиви извештаји који су достављани проф. др Војиславу Шешељу и који су већ објављивани у књигама о Лауферу: “Лауферов дневник”, “Лауфер ми јавља”, “Лауфер ме није заборавио”, “Лауфер се пробија кроз зидине хашког казамата”, чији су рецензенти такође Томислав Николић и Александар Вучић.
Књига се завршава детаљно образложеним предлогом посланичке групе Српске радикалне странке из октобра 2001. године за разрешење Драгана Маршићанина са функције председника Скупштине Републике Србије.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2004.

Проширено издање истоимене књиге о историји српских радикала у Црној Гори у периоду од подгоричког атентата из маја 1992. године до последњег дана јула 1994. године, када је др Шешељ протеран из Црне Горе одлуком режима Мила Ђукановића.
У књизи су објављени сви новински чланци из тог периода, као и стенографске белешке са скупштинских заседања, који су пратили ове догађаје.
Рецензенти првог издања су Небојша Величковић и Бранислав Бабић.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Петар Јојић
Аутор предговора: Јасна Олуић
Година издања: 2003.

Окосницу књиге чини маратонски судски процес који је вођен поводом доделе општинског стана у Земуну, због чега је прашина у инструментализованим медијима подигнута до неслућених размера. Судски процес у “случају Барбалић” започео је 1997. године, а окончан је правоснажном пресудом Вишег суда у Београду почетком 2015. године.
Књига, поред судских докумената из овог процеса, доноси бројне новинске чланке посвећене тој теми, како оне који су крајње необјективно и непоткрепљено држали страну незаконитим бившим станарима, тако и оне из “Земунских новина” из тог периода, који, осим осврта на изрежирани и надувани случај Барбалић, јасно осликавају време радикалског чуда у Земуну, процвата ове општине под радикалском влашћу и подсећају на огроман посао учињен на побољшању квалитета живота грађана, на време када је општина Земун, на челу са председником општине, др Шешељем, била светли пример у који су биле упрте очи народа читаве Србије.
Простор је дат и “случају Баровић”, који је у то време добио огроман публицитет у инструментализованим медијима. Пренет је цео ток емисије “Тет-а-тет” на БК телевизији после које је адвокат који се, непозван, јавно мешао у “судски предмет Барбалић” налетео на кору од банане, и судски процес везан за овај случај, а књига преноси и низ новинских чланака на ову тему.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Љиљана Михајловић
Година издања: 2015.

Друго, проширено издање истоимене књиге која преноси политичке догађаје у вези са формирањем Српског четничког покрета и његовим прерастањем у Српску радикалну странку, као и тешкоће које су пратиле настанак вишепартијског политичког система и буђење националне свести у савременој Србији.
Део књиге чине и новински чланци из 1993. године.
Рецензенти првог издања су Александар Стефановић и Драган Тодоровић.

Рецензенти: Маја Гојковић и Томислав Николић
Аутор предговора: Јасна Олуић
Година издања: 2003.

У књизи су записници са Оснивачке скупштине (Други отаџбински конгрес) Српске радикалне странке, Трећег и Четвртог конгреса, Програм и Статут странке, као и низ оригиналних страначких докумената. Хронолошки, ова књига, која представља проширено издање истоимене књиге, чији су рецензенти Томислав Николић и Јован Савић, је наставак књиге број 36, “Српски четнички покрет”.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

Књига обухвата период од 23. јануара 2000. године, када је одржан Пети отаџбински конгрес Српске радикалне странке, до 23. фебруара 2003. године, када је српски народ испратио проф. др Војислава Шешеља на пут у Хаг.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављене све приватне кривичне тужбе, као и сви прекршајни поступци у вези са политичким деловањем др Војислава Шешеља с краја осамдесетих и почетка деведесетих година 20. века.
Ово дело садржи сва судска документа, али и чланке из медија који су пратили ове судске процесе. Расветљена је и улога Савезног уставног суда после петооктобарског пуча и злоупотреба ове институције у политичке сврхе за очување криминалног досовског режима, као некада социјалистичког.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2003.

Монографија проф. др Војислава Шешеља о научном и публицистичком делу Лазе М. Костића. Својеврсни уџбеник српског национализма, у којем су обухваћене и систематизоване историјске чињенице, научни искази, теоријске елаборације, националне идеје и политички циљеви на којима је изграђен српски национализам. Ова књига је објављена и на енглеском језику.

Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2002.

У књизи су објављене све дискусије и скупштинске расправе проф. др Војислава Шешеља у републичком парламенту у периоду од 25. јануара 2001. до 27. јануара 2003. године.

Рецензенти: Драган Тодоровић и Александар Вучић
Аутор предговора: Момир Марковић
Година издања: 2003.

Уводни део књиге садржи говоре проф. др Војислава Шешеља у Савезној скупштини од априла 1999. године, од почетка злочиначке НАТО агресије.
У наставку су пренета и сва скупштинска заседања у постпетооктобарском периоду, од прве конститутивне седнице Другог заседања до 4. фебруара 2003. године, када је усвојена такозвана Уставна повеља, чиме је започео процес отцепљења Црне Горе.

Рецензенти: Томислав Николић и Драган Тодоровић
Аутор предговора: Момир Марковић
Година издања: 2003.

Књига обухвата медијске наступе проф. др Војислава Шешеља у периоду од децембра 2001. до краја августа 2002. године, у којима је председник Српске радикалне странке раскринкао криминалне радње досовског режима.

Рецензенти: Маја Гојковић и Александар Вучић
Аутор предговора: Момир Марковић
Година издања: 2003.

Књигу чине новински чланци у којима се критички писало о проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 1991. до 1994. године.

Рецензенти: Томислав Николић и Драган Тодоровић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2003.

Анализа медијског приказа деловања проф. др Војислава Шешеља и политичких прилика током деведесетих година 20. века.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Марина Томан
Година издања: 2005.

У књизи су представљене дипломатске активности проф. др Војислава Шешеља са најистакнутијим политичарима из Русије, Кине, арапског света и са многим патриотама са Запада.

Рецензенти: Наташа Јовановић и Зоран Красић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

Књига обухвата медијске наступе проф. др Војислава Шешеља у периоду од августа 2002. до фебруара 2003. године, као и конференције за новинаре одржане у том периоду.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2004.

Проф. др Војислав Шешељ у књизи раскринкава Станка Суботића и Јовицу Станишића као мафијаше, налогодавце и финансијере готово свих ликвидација у Србији, Црној Гори, Републици Српској и Републици Српској Крајини крајем деведесетих година 20. века и у првим годинама владавине досовског режима.
Рецензенти првог издања ове књиге су Томислав Николић и Александар Вучић.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2006.

Ово је друго, проширено издање, у коме је представљена документација којом проф. др Војислав Шешељ доказује неспорно криминално деловање Небојше Човића.

Рецензенти првог издања ове књиге били су такође др Војислав Коштуница и др Зоран Ђинђић.

Рецензенти: др Војислав Коштуница и др Зоран Ђинђић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2005.

Проф. др Војислав Шешељ у другом проширеном издању публикује целокупну документацију из обимног судског списа из процеса који је 2002. године вођен против њега по тужби главног и одговорног уредника листа “Данас”.

Рецензенти првог издања су Вјерица Радета и Зоран Красић.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2006.

Књига садржи транскрипте првог и другог појављивања проф. др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом, 26. фебруара и 25. марта 2003. године, као и кореспонденцију са трибуналом. У књизи су и новински чланци о тим догађајима.

Рецензенти: Томислав Николић и Маја Гојковић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2003.

У књизи су објављени: захтев Српске радикалне странке Савету безбедности Уједињених нација да се проф. др Војиславу Шешељу обезбеде услови за остваривање права на одбрану, стенографске белешке са Треће статусне конференције (4. јул 2003. године), судска преписка, извештавања медија о Шешељу, писма подршке председнику Српске радикалне странке и писмо којим се проф. др Војислав Шешељ обратио српском народу поводом избора за председника Републике Србије који су одржани 16. новембра 2003. године.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2003.

Проф. др Војислав Шешељ у књизи обелодањује доказе на које би се позивао у својој одбрани. Књига садржи и судску преписку и доказни материјал хашког тужилаштва.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2004.

У књизи су објављене стенографске белешке са првих шест статусних конференција проф. др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу; говори са научног скупа Српске радикалне странке “Интернационализација хашког процеса”, одржаног 21. децембра 2003. године; говори са скупова подршке проф. др Војиславу Шешељу, као и извештавања медија о деловању Српске радикалне странке током 2003. године.

Рецензенти: Томислав Николић и Маја Гојковић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2004.

Књига садржи стенографске белешке са Седме статусне конференције, материјал тужилаштва Хашког трибунала на основу правила 68 Правилника о поступку и доказима, писма подршке проф. др Војиславу Шешељу и медијска извештавања о хашком процесу.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2004.

Објављивањем судске преписке из 2003. и 2004. године, проф. др Војислав Шешељ раскринкава све неправилности и незаконитости у раду Хашког трибунала.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Ивана Борац
Година издања: 2004.

Књигу чине судска преписка проф. др Војислава Шешеља из Хашког трибунала с краја 2004. године; интегрална верзија транскрипта са саслушања Јовице Станишића пред Хашким трибуналом од 8. новембра 2001. године, те транскрипти са научних скупова и промоција у организацији Српске радикалне странке с почетка 2005. године.

У књизи су и новински чланци објављени од фебруара 2003. до новембра 2004. године, као и део писама председнику Српске радикалне странке с краја 2004. године.

Рецензенти: Маја Гојковић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

У књизи су објављени елаборат проф. др Војислава Шешеља о предмету Шамачка група; хашка оптужница против Слободана Миљковића, Благоја Симића, Милана Симића, Мирослава Тадића, Стевана Тодоровића и Симе Зарића; пресуде наведеним лицима и медијска извештавања о проф. др Војиславу Шешељу од краја 2004. до прве половине 2005. године.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и Весна Зобеница
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

У књизи су објављене стенографске белешке са осме и девете статусне конференције проф. др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом; судска документа; саслушање Љубише Петковића пред хашким истражитељима; хашке оптужнице против Милана Мартића, Милета Мркшића, Мирослава Радића, Веселина Шљиванчанина, Славка Докмановића, Јовице Станишића, Франка Симатовића и Горана Хаџића; транскрипти са суђења Остоји Сибинчићу и Радету Чакмаку пред српским правосуђем, говори са научног скупа Српске радикалне странке “Удружени злочиначки подухват као правна и политичка конструкција, посебно у оптужници Хашког трибунала против проф. др Војислава Шешеља”; текст Петра Трифуновића “Време искушења”; текст Марине Томан “Извештавање стране штампе о Српској радикалној странци у периоду од 1992. до 1994. године”; говори са промоције књиге “Ђаволов шегрт злочиначки римски папа Јован Павле Други”, која је одржана на Новом Београду 24. маја 2005. године и Меморандум Председничког колегијума Српске радикалне странке о правно-политичкој немогућности опстанка окупације Републике Српске Крајине од 18. јануара 2005. године.

Рецензенти: Томислав Николић и Вјерица Радета
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

У књизи су објављени новински извештаји о сведочењу проф. др Војислава Шешеља у хашком процесу Слободану Милошевићу (август–септембар 2005. године).

Рецензенти: Марина Рагуш и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

У књизи је објављено сведочење проф. др Војислава Шешеља као сведока одбране у процесу против Слободана Милошевића (август–септембар 2005. године).

Рецензенти: Елена Божић Талијан и Зоран Красић
Аутор предговора: Марина Рагуш
Година издања: 2005.

У књизи су објављене конференције за новинаре Српске радикалне странке у периоду од новембра 2004. до октобра 2005. године, медијски чланци о проф. др Војиславу Шешељу, говори посланика Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије у периоду од фебруара 2003. до новембра 2005. године и говори посланика Српске радикалне странке у Скупштини Државне заједнице Србије и Црне Горе у периоду од марта 2003. до октобра 2005. године.

Рецензенти: Марина Рагуш и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2005.

Садржај књиге је судска преписка проф. др Војислава Шешеља са Хашким трибуналом, у којој је документована његова борба против наметања браниоца у приправности Тјар-де ван дер Спула, а на крају књиге су писма подршке проф. др Војиславу Шешељу и новински чланци.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и Томислав Николић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављени Други претпретресни поднесак тужилаштва у процесу против Слободана Милошевића (оптужнице у вези са Хрватском и Босном и Херцеговином); конференције за новинаре Српске радикалне странке у периоду од новембра 2005. до марта 2006. године; говори са митинга Српске радикалне странке одржаног у Београду 24. фебруара 2006. године; говори са научног скупа “Фалсификовање општих историјских околности као начин деловања Хашког трибунала, са посебним освртом на оптужницу против проф. др Војислава Шешеља”, који је одржан у Београду 19. новембра 2005. године; говори са округлог стола о књизи “Идеологија српског национализма”, одржаног у организацији листа “Збиља”, у Руми, 30. октобра 2005. године; говори са промоција књига проф. др Војислава Шешеља и новински чланци о Српској радикалној странци и њеном председнику.

Рецензенти: Марина Рагуш и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављене стенографске белешке са десете, једанаесте, дванаесте и тринаесте статусне конференције проф. др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом; конференције за новинаре Тима за одбрану проф. др Војислава Шешеља у периоду од марта до јула 2006. године; предавање проф. др Војислава Шешеља одржано у Сиднеју 25. маја 1989. године “Могућности и облици опозиционог деловања у комунистичкој Југославији”; предавање проф. др Војислава Шешеља одржано у Мелбурну 6. јуна 1989. године и медијски наступи председника Српске радикалне странке.

Рецензенти: Зоран Красић и Вјерица Радета
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављени документи које је Савезни савет за сарадњу са МКСЈ доставио Хашком трибуналу; говори са научног скупа “Хашки трибунал и планетарна истина”, одржаног у Кикинди 15. априла 2006. године; говори са промоција књиге “Сведок одбране Слободана Милошевића у хашком процесу” и новински чланци о проф. др Војиславу Шешељу.

Рецензенти: Марина Рагуш и Зоран Красић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављени: опроштајно писмо проф. др Војислава Шешеља које је на комеморацији Слободану Милошевићу прочитао Александар Вучић; говор Сергеја Бабурина на испраћају Слободана Милошевића; порука проф. др Војислава Шешеља уочи референдума у Црној Гори; писање штампе о догађајима у Србији током марта 2006. године; судска документа (Додатак претпретресном поднеску тужилаштва, Елаборат о говору мржње као посебном облику почињења и Елаборат о улози Ватикана и папе Јована Павла Другог у злочинима извршеним на територији бивше Југославије – први део) и говори са промоција књига проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2006.

У књизи су објављени говори са промоције књиге проф. др Војислава Шешеља “Криминалац и ратни злочинац Хавијер Солана” и судски документи (Елаборат о улози Ватикана и папе Јована Павла Другог у злочинима извршеним на територији бивше Југославије од 1991. године – други део, Елаборат о неокортексним дејствима против оптужених у МКСЈ и Допуна елабората о улози Ватикана и папе Јована Павла Другог у злочинима извршеним на територији бивше Југославије од 1991. године са освртом на саучеснички допринос кардинала Рацингера).

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2006.

У књизи су објављени углавном погрдни и увредљиви садржаји изнесени у електронским медијима на рачун проф. др Војислава Шешеља крајем двадесетог и почетком двадесет првог века.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Марина Рагуш
Година издања: 2007.

Садржај књиге чине: говори са скупова подршке и промоција књига проф. др Војислава Шешеља у Црној Гори током 2007. године; затим збирка изјава слободномислећих Срба из Црне Горе о др Шешељу, објављених у књизи “Луча војводе Шешеља”, као и Јавни проглас Странке српских радикала Србима Црне Горе под називом “Српски народ у деветом кругу пакла”.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Борис Алексић
Аутор предговора: Душко Секулић
Година издања: 2011.

Највећи део књиге чине транскрипти Младићевих ратних дневника од 1991. до 1996. године, као и судска преписка од јула 2010. до марта 2011. године, која се односи на уврштавање Младићевих ратних дневника у доказни материјал хашког тужилаштва.

Рецензенти: Вјерица Радета и Немања Шаровић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2013.

У књизи су објављени доказни материјали хашког тужилаштва, радни материјал стручног тима који помаже припрему одбране Војислава Шешеља, изјаве сведока одбране у процесу Војислава Шешеља, документи одбране и текст Јасне Олуић “Срби поштују Шешељеву жртву”, у којем су сабрана размишљања јавних личности из различитих области друштвеног живота о борби проф. др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу.

Рецензенти: Зоран Красић и Јадранко Вуковић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2011.

У књизи је објављен транскрипт са суђења у процесу Овчара пред Посебним одељењем Окружног суда у Београду.

Рецензенти: Вјерица Радета и Славко Јерковић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2007.

У књизи су објављени говори са научног скупа “Говор мржње у оптужници Хашког трибунала против проф. др Војислава Шешеља”, одржаног 27. маја 2006. године; судски документи и Поднесак број 162: Елаборат о улози Ватикана и папе Јована Павла Другог у злочинима извршеним на територији бивше Југославије од 1991. године.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2006.

У књизи су објављени судски документи а највећи део књиге је други део Поднеска број 162 из 2006. године: Елаборат о улози Ватикана и папе Јована Павла Другог у злочинима извршеним на територији бивше Југославије од 1991. године.
Ова књига је наставак књиге “Ватикан главно сатанино гнездо”.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2006.

Збирка докумената, новинских чланака и текстова с почетка двехиљадитих година који демаскирају Европску унију као инструмент новог светског поретка.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Марина Рагуш
Година издања: 2006.

У књизи су објављени судски документи из 2006. године, говори са промоција књига проф. др Војислава Шешеља из 2006. године, као и новински чланци о председнику Српске радикалне странке објављени у јуну и јулу 2006. године.

Рецензенти: др Никола Жутић и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

У књизи су објављени судски документи из 2006. године, говори са промоција књиге проф. др Војислава Шешеља “Сведок одбране Слободана Милошевића у хашком процесу” и новински чланци о председнику Српске радикалне странке објављивани у периоду од априла до јуна 2006. године.

Рецензенти: Марина Рагуш и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

У књизи су објављени судски документи, новински чланци о наметању браниоца проф. др Војиславу Шешељу, говори са промоција Шешељевих књига, говори са научног скупа “Концепт одбране проф. др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом”, који је одржан у Београду 22. октобра 2006. године и ток Седмог отаџбинског конгреса Српске радикалне странке, који је одржан у Београду, 8. октобра 2006. године.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Зоран Красић
Година издања: 2006.

Књига у којој је представљена борба проф. др Војислава Шешеља за остваривање основних процесних права у процесу пред Хашким трибуналом, и његов штрајк глађу од 20. новембра до 8. децембра 2006. године.
Читаоцу се на увид стављају писма подршке председнику Српске радикалне странке, конференције за новинаре, телевизијске и радијске емисије, као и новински извештаји о Шешељевом штрајку.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

У књизи су објављени судски документи с краја 2006. године и статусне конференције др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом одржане од 19. маја 2006. до 27. септембра 2007. године.

Рецензенти: Марина Рагуш и Зоран Красић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2009.

Тематски наставак књиге “Убица Слободана Милошевића Патрик Робинсон”. У књизи су објављени новински и телевизијски извештаји и говори са скупова подршке проф. др Војиславу Шешељу поводом његовог штрајка глађу, који је трајао од 12. новембра до 8. децембра 2006. године.

Рецензенти: Зоран Красић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

У књизи која сведочи о штрајку глађу проф. др Војислава Шешеља због кршења његових гарантованих процесних права, објављени су говори са научних скупова и митинга подршке, стенографске белешке са седница Савета безбедности Уједињених нација, писма подршке председнику Српске радикалне странке и новински чланци написани у време штрајка.

Рецензенти: Зоран Красић и Славко Јерковић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2008.

Друго, проширено издање садржи текстове из српске штампе посвећене проф. др Војиславу Шешељу, који су објављени током 1991, 1992. и 1993. године.
Рецензенти првог издања су Томислав Николић и Драган Тодоровић.

Рецензенти: др Бранко Надовеза и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

Садржај књиге чине текстови из српске и иностране штампе о проф. др Војиславу Шешељу објављени током 1993. године.
Рецензенти првог издања истоимене књиге су Ђорђе Танић и Драган Бошковић.

Рецензенти: Марина Рагуш и Зоран Красић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

И ова књига је друго, проширено издање које обухвата новинске чланке из домаће и иностране штампе о проф. др Војиславу Шешељу, објављене током 1994. године, из којих се види однос тада владајуће левице према опозиционој Српској радикалној странци.
Рецензенти првог издања су Маја Гојковић и Јоргованка Табаковић.

Рецензенти: Томислав Николић и Александар Вучић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

Садржај другог, проширеног издања књиге представља писање домаће штампе о проф. др Војиславу Шешељу у периоду од јесени 1995. до пролећа 1997. године.
Рецензенти првог издања су Синиша Аксентијевић и Петар Димовић.

Рецензенти: др Бранко Надовеза и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2007.

Проширено издање књиге обухвата писање домаће штампе о проф. др Војиславу Шешељу у периоду од пролећа 1997. до јесени 1998. године.
Рецензенти првог издања су Милинко Газдић и Илија Дармановић.

Рецензенти: Гордана Поп-Лазић и др Бранко Надовеза
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2008.

Проширено издање садржи текстове из домаће штампе о проф. др Војиславу Шешељу у периоду од краја 1998. до средине 2000. године. Почиње текстовима који пластично осликавају ситуацију уочи НАТО агресије на Србију, а завршава чланцима који објашњавају како је припреман петооктобарски пуч.
Рецензенти првог издања су Александар Вучић и Драган Тодоровић.

Рецензенти: др Никола Жутић и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2008.

У основи овог дела је књига објављена у Бањалуци “Српска радикална странка Републике Српске од 1993. до 2003”, аутора Радована Јовића и Рајка Вујатовића.
Други део књиге чине новински чланци прикупљени између 1992. и 2000. године, раније објављени у првом издању књиге “Политичка партија Продановића”, који углавном говоре о појединцима који су у том периоду издали Српску радикалну странку и њеног председника проф. др Војислава Шешеља.
Рецензенти првог издања су Паја Момчилов и Стево Драгишић.

Рецензенти: Зоран Красић и Александар Мартиновић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2010.

У књизи је приказана медијска хронологија из 2006. и 2007. године, која осликава пристрасно, непрофесионално и неправично поступање судије Кармела Агијуса.
Пренети су и говори са промоција књига проф. др Војислава Шешеља “Ватикан главно сатанино гнездо”, “Римска курија вечито жедна српске крви”, “Понтифекс максимус сатанистичке цркве Јован Павле Други” и “Антихристов намесник злочиначки римски папа Бенедикт Шеснаести”, које су одржане током 2007. године.

Рецензенти: др Никола Жутић и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

У три тематске целине, у књизи су садржане: конференције за новинаре тима који помаже припрему одбране Војислава Шешеља (период од 16. јула 2006. до 30. марта 2008. године), промоције књиге “Сведок одбране Слободана Милошевића у хашком процесу” и новински чланци из маја 2007. године.

Рецензенти: Марина Рагуш и Зоран Красић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2009.

У књизи су новински чланци објављени од децембра 2007. до јануара 2008. године и говори са промоција књига др Војислава Шешеља током 2006. године.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Борис Алексић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2010.

Садржај књиге представљају новински чланци из домаће штампе о проф. др Војиславу Шешељу, објављени у периоду фебруар–март 2008. године и промоције књига “Ватикан главно сатанино гнездо”, “Римска курија вечито жедна српске крви”, “Понтифекс максимус сатанистичке цркве Јован Павле Други, Антихристов намесник злочиначки римски папа Бенедикт Шеснаести” и “Римокатолички злочиначки пројекат вештачке хрватске нације”, одржане током 2006. и 2007. године.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Борис Алексић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2010.

У књизи су објављене конференције за новинаре тима који помаже припрему одбране Војислава Шешеља (период од 13. априла 2008. до 18. октобра 2008. године), као и преглед писања домаће и стране штампе о председнику Српске радикалне странке у периоду мај–септембар 2007. године.

Рецензенти: Борис Алексић и Александар Мартиновић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

У књизи је пренет преглед писања домаће и стране штампе о проф. др Војиславу Шешељу у периоду септембар–децембар 2007. године.

Рецензенти: Борис Алексић и Александар Мартиновић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

Књига почиње текстовима о проф. др Војиславу Шешељу који су објављени у југословенској штампи у периоду од јануара 1990. до децембра 1993. године.
У другом делу су публиковане стенографске белешке дискусија посланика Српске радикалне странке са заседања Народне скупштине Републике Србије у периоду од 2006. до 2008. године.

Рецензенти: др Бранко Надовеза и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Весна Зобеница
Година издања: 2009.

Књига има четири дела. Први део садржи изјаве сведока одбране проф. др Војислава Шешеља. У другом делу књиге пренето је писмо Војислава Шешеља грађанима Земуна упућено уочи избора 7. јуна 2009. године, као и ставови српских, руских и америчких антиглобалиста о процесу који се у Хашком трибуналу води против председника Српске радикалне странке, које је прикупила Марина Томан у књизи “Војводин хашки тријумф”. Трећи део је књига Марине Рагуш “Повратак српског јунака”, у којој су обједињена размишљања познатих јавних личности о суђењу др Шешељу у Хагу. У четвртом делу књиге пренети су разговори Јасне Олуић са људима различитих професија о процесу који се у Хашком трибуналу води против др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Зоран Красић и Александар Мартиновић
Аутор предговора: Александар Вучић
Година издања: 2010.

Књига је збирка документације коју су чланови тима који помаже припрему одбране Војислава Шешеља прикупили у Хртковцима и другим местима сремског округа која се помињу у оптужници Хашког трибунала против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Зоран Красић и Александар Вучић
Аутор предговора: Немања Шаровић
Година издања: 2007.

У једанаест поглавља, у књизи су објављени: захтев проф. др Војислава Шешеља да Претресно веће III покрене поступак за непоштовање Међународног суда против Карле дел Понте, Хилдегард Уерц-Рецлаф и Данијела Саксона; судски оверене изјаве лица на која су истражитељи Хашког тужилаштва вршили притисак; говори са научног скупа “Хашко инструментализовање лажних, уцењених и поткупљених сведока у процесу против проф. др Војислава Шешеља”, који је одржан у Београду 22. априла 2007. године; наредба Претресног већа III у вези са поднеском проф. др Војислава Шешеља за покретање поступка за увреду; адендум захтева проф. др Војислава Шешеља да Претресно веће III покрене поступак за непоштовање Међународног суда против Карле дел Понте, Хилдегард Уерц-Рецлаф и Данијела Саксона; захтев проф. др Војислава Шешеља да Претресно веће III преиспита свој налог од 15. маја 2007. године да се одлучивање о захтеву за покретање поступка због непоштовања суда одложи до завршетка суђења; стенограми разговора истражитеља из Тима који помаже припрему одбране проф. др Војислава Шешеља са лицима на која је хашко тужилаштво вршило притисак; књига Јове Остојића “Хашки сведок”; говори са научног скупа “Римокатолички злочиначки пројекат вештачке хрватске нације и осврт на процес који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља”, одржаног у Београду 30. јуна 2007. године и говори са промоција књиге “Римокатолички злочиначки пројекат вештачке хрватске нације”, које су одржане током 2007. године.

Рецензенти: Александар Вучић и Вјерица Радета
Аутор предговора: Зоран Красић
Година издања: 2007.

Студија проф. др Војислава Шешеља написана у Хашком трибуналу. Ово ауторско дело осветљава наум Ватикана и западних сила да, креирајући такозвану хрватску нацију, створе инструмент за уништење српског народа. Тежња да се Срби поунијате, покатоличе или потпуно физички ликвидирају представља основну идеју овог злочиначког пројекта. Ова књига објављена је и на енглеском језику.

Рецензенти: проф. др Мирко Зуровац и др Никола Жутић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2007.

Књига о политичком прогону проф. др Војислава Шешеља од стране досовске власти. Режим је након петооктобарског пуча покушао да оптужи председника Српске радикалне странке за кривично дело подстрекавања на убиство Зорана Ђинђића, у смислу члана 23 КЗЈ и члана 122 КЗЈ.
У књизи је објављен записник са саслушања проф. др Војислава Шешеља, које је у Шевенингену обављено 4. и 5. августа 2003. године од стране истражног судије Посебног одељења Окружног суда у Београду Вучка Мирчића, у присуству Шешељевих тадашњих правних саветника Маје Гојковић и Славка Јерковића.

Рецензенти: Славко Јерковић и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: мр Дејан Мировић
Година издања: 2008.

Друга по реду књига која се бави лажним оптужбама марионетског досовског режима против проф. др Војислава Шешеља за убиство Зорана Ђинђића, представља наставак књиге 102 “Убиство мафијашког премијера Зорана Ђинђића”.

Рецензенти: Славко Јерковић и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: мр Дејан Мировић
Година издања: 2008.

У књизи су хронолошки пренети новински чланци и телевизијске емисије, који осликавају нечасне намере Томислава Николића да институционализује свој удар на Српску радикалну странку (из периода април–август 2008. године), као и његова телевизијска гостовања током септембра 2008. године, када је наступао као лидер нове политичке странке.
Објављен је и стенограм са седнице Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке, одржане 12. септембра 2008. године, када су из чланства странке искључени Томислав Николић и тадашњи посланици у Народној скупштини Републике Србије који су приступили Николићевој посланичкој групи Напред Србијо.

Рецензенти: Зоран Красић и Александар Мартиновић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2008.

Наставак књиге “Пропали пуч Томислава Николића”. Хронологија неуспелог пуча представљена је кроз радијске и телевизијске емисије из септембра 2008. године. Дело садржи ставове функционера Српске радикалне странке, као и припадника других политичких странака и аналитичара о догађајима у Српској радикалној странци и издаји Томислава Николића.
Објављени су и говори са научног скупа “Нови покушај судског убиства др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу”, одржаног у Београду 20. септембра 2008. године.

Рецензенти: Марина Рагуш и Елена Божић-Талијан
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

У три тематске целине су објављени: отворено писмо повратника у Српску радикалну странку од 5. маја 2009. године; стенографске белешке са заседања Народне скупштине Републике Србије у периоду од 2. априла до 5. маја 2009. године, када је након нелегалног удаљавања из парламента готово комплетне посланичке групе Српске радикалне странке, једино Марина Рагуш заступала ставове српских радикала и медијски наступи функционера Српске радикалне странке током септембра и октобра 2008. године.

Рецензенти: Александар Мартиновић и Борис Алексић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

Медијска хронологија неуспелог пуча у Српској радикалној странци, осликана кроз радијска и телевизијска гостовања Томислава Николића и Александра Вучића током октобра и новембра 2008. године.

Рецензенти: Елена Божић-Талијан и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2009.

Медијска хронологија неуспелог пуча у Српској радикалној странци, илустрована кроз јавне наступе Томислава Николића, Александра Вучића и осталих издајника странке током 2009. године.

Рецензенти: Елена Божић-Талијан и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2010.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2006. и 2007. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Зоран Красић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2009.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2007. и 2008. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Зоран Красић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2009.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2008. и 2009. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља и конференције за новинаре тима који помаже припрему његове одбране (период од 25. октобра до 20. децембра 2009. године).

Рецензенти: Марина Рагуш и мр Дејан Мировић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2009.

У књизи су објављени транскрипти прислушкиваних телефонских разговора из 1991. и 1992. године (доказни материјал тужилаштва), као и транскрипти прислушкиваних телефонских разговора Слободана Милошевића из 1997. године.

Рецензенти: мр Дејан Мировић и Марина Рагуш
Аутор предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2010.

Документација Службе државне безбедности од априла 1982. до септембра 1989. године.
Комунистички режим у СФРЈ је своју борбу против проф. др Војислава Шешеља започео још осамдесетих година 20. века. Служба државне безбедности је већ тада почела да прати будућег лидера српских радикала.

Рецензенти: Огњен Михајловић и Борис Алексић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2010.

Документација Службе државне безбедности од септембра 1989. до августа 2001. године.
У књизи су објављени и документи Службе који прате политичку каријеру председника Српске радикалне странке, као и списак материјала који је БИА доставила тиму који помаже припрему одбране Војислава Шешеља.

Рецензенти: Огњен Михајловић и Борис Алексић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2010.

Документација Службе државне безбедности од јануара 1991. до јуна 1993. године.

Рецензенти: Огњен Михајловић и Борис Алексић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2010.

Документација Службе државне безбедности од јуна 1993. до јануара 2003. године. У књизи су објављена и три документа из 2007. и 2008. године (материјал који је БИА доставила тиму који помаже припрему одбране Војислава Шешеља).

Рецензенти: Огњен Михајловић и Борис Алексић
Аутор предговора: Борис Алексић
Година издања: 2010.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2005, 2006. и 2007. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Миљан Дамјановић
Аутор предговора: Зоран Красић
Година издања: 2015.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2007. и 2008. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Зоран Деспотовић и Ђурађ Јакшић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2015.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2008, 2009. и 2010. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: др Марко Миленковић и Срето Перић
Аутор предговора: Немања Шаровић
Година издања: 2015.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2010. и 2011. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Немања Шаровић и Вјерица Радета
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2016.

У књизи су представљени бројни судски документи из 2011. и 2012. године у процесу који се пред Хашким трибуналом води против проф. др Војислава Шешеља.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Зоран Красић
Година издања: 2016.

Још једно дело проф. др Војислава Шешеља које припада такозваном хашком опусу. Књига обухвата широк временски период, од 2012. године па све до изрицања ослобађајуће пресуде 31. марта 2016. године, у коме је настало свега око 600 страна судских докумената, што на најбољи могући начин осликава чињеницу да је основни задатак Хашког трибунала од подизања политичке оптужнице па до доношења пресуде био да лидера Српске радикалне странке по сваку цену уклони са политичке сцене Србије. Дванаестогодишњи притвор био је цена коју је платио Шешељ, док је правно растакање и уништење сваког вида евентуалног будућег интегритета Хашког трибунала цена коју је платила глобалистичка аждаја оличена у САД и водећим земљама ЕУ.
Пажњи читалаца посебно препоручујемо захтев за изузеће данског судије Хархофа, који је можда и одлучујуће утицао на финалну фазу судског поступка и касније доношење ослобађајуће пресуде, као и захтев др Војислава Шешеља за исплату одштете за дванаестогодишњи притвор.
У другом делу књиге обједињени су бројни новински текстови објављени током марта, априла и маја 2009. године у чијем фокусу је био проф. др Војислав Шешељ.

Рецензенти: Божидар Делић и Филип Стојановић
Аутор предговора: Александра Белачић
Година издања: 2016.

У првом делу књиге предочена је судска преписка са Секретаријатом Хашког трибунала, која јасно показује флагрантно кршење људских права и слободе др Војислава Шешеља. У овом делу можете прочитати како је секретаријат на сваки начин нарушавао његову одбрану, покушавао да му наметне браниоца и често му забрањивао комуникацију са правним саветницима и породицом. У другом делу књиге објављена су сва документа везана за здравствено стање др Војислава Шешеља, из којих се јасно види како су га неадекватно лечили, па чак и подметали сумњиве таблете. Читава књига је сведочанство о томе како судије и административни апарат Хашког трибунала нису презали од тога да председнику Српске радикалне странке угрозе живот.

Рецензенти: проф. др Милован Бојић и Вјерица Радета
Година издања: 2016.

Све што је проф. др Војислав Шешељ написао и објавио остаће као сведочанство једног времена у којем је бранећи Отаџбину и Српство велику битку војевао и у њој победио. Победио је као човек који је био спреман жртвовати и свој живот за победу онога у шта свим срцем својим верује. Таквог човека не можете поткупити јер је дубоко укорењен у душу српског националног бића.
Његова борба је борба Давида са Голијатом. Победио је у тој борби и заувек се уписао у ред славних српских витезова на челу са Милошем Обилићем.
Ова књига је избор новинских вести и текстова, у периоду од октобра 2010. године до марта 2011. године, објављених на простору Балкана у којима се види какво се зло надвило над српским народом. Срби су увек излазили као победници светлог образа захваљујући својим див јунацима међу којима је име Војислава Шешеља златним словима уписано. Његова борба инспирише и пружа поуку и поруку не само Србима, већ и човечанству.

Рецензенти: Гордана Видовић и Симо Драгељевић
Аутор предговора: Александра Белачић
Година издања: 2017.

У овој књизи пренета су писања медија у периоду од јуна 2011. до краја марта 2012. године. Ово време обележило је неколико важних догађаја. Ратко Младић је испоручен Хашком трибуналу а новинари су се напросто утркивали да поделе срећу Бориса Тадића, Владимира Вукчевића, Сержа Брамерца и Кетрин Ештон и злурадо коментарисали његово прво појављивање пред хашким судијама, али и „бринули” о томе с ким ће пити кафу. Са Шешељем или Радованом Караџићем. Поводом хапшења генерала Српска радикална странка је организовала протестни митинг који је Тадићева полиција покушала да разбије.
Записане су у овој књизи и изјаве Ивице Дачића који је тада љубио скуте Бориса Тадића, као што их сада љуби Александру Вучићу. Говорио је о корекцији границе између Србије и Албаније и подели АП Косово и Метохија.
У периоду који је обухваћен у овој књизи ухапшен је и Горан Хаџић. Та вест је пропраћена у свим новинама, као и изјава Бориса Тадића да је Србија коначно завршила најтеже поглавље сарадње са Хашким трибуналом.
Изјаву Зорана Красића да се Хаг плаши Шешеља штампани медији су пренели као историјску. Многи који су то писали нису баш веровали у то, али време и догађаји су показали да је то тачно.
Читалац ове књиге подсетиће се и на завршне речи у процесу против Војислава Шешеља које су описане као најгледанији телевизијски програм.

Рецензенти: Мирољуб Игњатовић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2017.

У овој књизи сабрани су сви новински чланци, објављени у периоду од марта до децембра 2012. године, који се тичу процеса који се водио против др Војислава Шешеља, с једне, и предизборне кампање на свим нивоима и постизборних догађаја, с друге стране. Овај период Шешељеве борбе у Хагу, крунисан маестрално изведеном завршном речју, осликава време његовог жртвовања за интересе српског народа.
У Хагу се овај српски јунак борио против западних моћника у виду судија Хашког трибунала; против оних који су му забрањивали комуникацију с централом странке и породицом како не би, како је говорио Дејвид Толберт, утицао на политичка дешавања у Србији.
Борио се и против оних који су покушавали да минимализују издају Томислава Николића и Александра Вучића, против ноторних лажи које су издајници путем медија пласирали, попут оне о наводно нарученом убиству Томислава Николића од стране Војислава Шешеља. Иако је све време био у хашком казамату, Војислав Шешељ је водио политичку и правну битку на више фронтова истовремено. И поред свих недаћа, мука и подметачина, лидер српских радикала у завршној речи шаље пркосну поруку својим политичким непријатељима: „Не можете ми ништа”. Још тада, из суднице, упозоравао је српски народ да су Томислав Николић и Александар Вучић спремни на много горе ствари него Борис Тадић и Демократска странка.
И поново је Шешељ био у праву. Баш те, 2012. године, у предизборној кампањи, Томислав Николић се у Косовској Митровици заклињао српском народу да се неће смирити док се на Косово и Метохију не врати српска војска и полиција и не створе услови за повратак свих прогнаних Срба али недуго по устоличењу, заједно с Вучићем креће да задаје завршни ударац српским интересима на Косову и Метохији потписивањем противуставних Бриселских споразума, чиме су терористима предали законодавну, судску и извршну власт.
Читаоцима ће бити јасно, с ове временске дистанце, колико је заправо евроунијатска кампања те 2012. године у Србији била јака, као и да је заједнички циљ СНС и ДС био да се Српска радикална странка елиминише са српске политичке сцене.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Смиљана Гламочанин Варга
Аутор предговора: Миљан Дамјановић
Година издања: 2017.

Ова књига се хронолошки надовезује на претходну, „Крици из хашке јазбине” и преноси писање медија у периоду од 6. јануара 2013. до 26. фебруара 2014. године. За многе читаоце ће ово бити можда и најзанимљивији период, јер је испуњен неизвесношћу, вестима о дуго најављиваној пресуди, као и о изненадној болести Војислава Шешеља. Били су то веома тешки дани, пре свега за породицу Војислава Шешеља, за његове пријатеље и саборце из Српске радикалне странке.

Рецензенти: Вјерица Радета и Немања Шаровић
Аутор предговора: Марко Пауновић
Година издања: 2017.

Ова књига саздана је из четири дела. Први чине новинарски радови публиковани у штампаним и електронским медијима од марта до 26. новембра 2014. године. Други – транскрипти са одржаних промоција књига „Римокатолички злочиначки пројекат вештачке хрватске нације”, „Хашко инструментализовање лажних сведока”, „Афера Хртковци и усташка курва Наташа Кандић” и „Полицијски досије”. У трећем делу су изјаве и ставови јавних личности о проф. др Војиславу Шешељу и поступку који се водио против њега у Хашком трибуналу. И, последњем, четвртом делу академик Веселин Ђуретић износи свој став у наслову „По чему је улога др Војислава Шешеља најближа Карађорђевој и улози грофа Ђорђа Бранковића”.

Рецензенти: Магдалена Митевска и Златија Севић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2018.

У овој књизи су приказана два поступка за непоштовање суда. У првом делу налазе се судска документа везана за први процес за непоштовање суда који је вођен против проф. др Војислава Шешеља. Када је др Војислав Шешељ објавио књигу “Афера Хртковци и усташка курва Наташа Кандић” у којој је доказао да је оптужница за Хртковце потпуно неоснована и да се заснива на фалсификатима, Хашки трибунал је покренуо поступак за непоштовање суда, и то само на основу наслова књиге, јер, судије су “признале” да књигу нису прочитале.
У другом делу књиге објављен је поступак за непоштовање суда Љубиши Петковићу. Љубиша Петковић се није одазвао на позив суда да сведочи у поступку који се водио против др Војислава Шешеља и за то је у овом поступку осуђен на четири месеца затвора.

Рецензенти: Огњен Михајловић и Мирољуб Игњатовић
Аутор предговора: Зоран Красић
Година издања: 2016.

У књизи су приказани други и трећи процес за непоштовање Хашког трибунала који су се водили против проф. др Војислава Шешеља.
У другом поступку за непоштовање суда др Шешељ се терети због штампања и објављивања књиге „Очерупана хашка ћурка Кристина Дал” у којој је он, како се наводи у налогу уместо оптужнице, „обелоданио информације о 11 заштићених сведока, укључујући њихова права имена, занимања и места пребивалишта, супротно налозима претресног већа у главном поступку”. Претресно веће, на челу са О-Гон Квоном, донело је 31. октобра 2011. године пресуду, која је потврђена одлуком жалбеног већа 28. новембра 2012. године, да се проф. др Војислав Шешељ кажњава са осамнаест месеци затвора.
Трећи поступак за непоштовање суда у оптужници обједињује претходна два и додаје књигу „Глупсон из Манитобе Брус Мекфарлен” и још пет докумената који се налазе на сајту председника Српске радикалне странке. Трећим поступком за непоштовање суда, др Шешељ је осуђен на две године затвора на Видовдан, 28. јуна 2012. године.

Рецензенти: Петар Јојић и Јово Остојић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2016.

У књизи је хронолошки сложено 314 тајних депеша америчких амбасада (у највећем броју су депеше из америчке амбасаде у Београду), које је објавио сајт Викиликс. Време настанка депеша обухвата период од јуна 2000. до фебруара 2010. године. Депеше откривају да су два главна циља Сједињених Америчких Држава отимање Косова и Метохије и спречавање доласка на власт Српске радикалне странке. Објављени документи јасно разобличавају издају нових америчких марионета Томислава Николића и Александра Вучића.
У књизи су и депеше које се односе на Међународни кривични трибунал за бившу Југославију у Хагу, из којих се недвосмислено види инструментализација Трибунала од стране америчких дипломата.

Рецензенти: Борис Алексић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Ратко Личина
Година издања: 2012.

У другом делу књиге, објављено је готово 300 депеша које су из америчке амбасаде у Београду прослеђиване америчкој администрацији у периоду од почетка фебруара 2003. до краја фебруара 2010. године.
Американци су пратили и креирали крај Савезне Републике Југославије и усвајање Уставне повеље Државне заједнице Србија и Црна Гора. Депеше о овим догађајима потписивао је Монтгомери лично.
Интересантно је и да су о свим активностима Европске уније редовно обавештавали Сједињене Америчке Државе. Из депеша које су упућиване из Брисела недвосмислено се потврђује да се политика Европске уније креира у Америци. Аминовали су „Олују” као легитимну војну акцију, подржали црногорски референдум, до детаља управљали политиком везано за Косово и Метохију и Босну и Херцеговину, сарадњу Србије са Хашким трибуналом…

Рецензенти: Љиљана Михајловић и Александра Белачић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2017.

У овој књизи објављени су документи које је користио Хашки трибунал, а који су везани за подручје града Сарајева, у време отаџбинског рата од 1992. до 1995. године.
Књига почиње заједничком оптужницом против Биљане Плавшић и Момчила Крајишника, а у њој се налазе и бројна сведочења, судска преписка, што све заједно чини целину, темељ на којем ће и правна наука и обичан читалац дати свој суд о Хашком трибуналу, том времену и, нарочито, о учесницима. У посебном поглављу налази се пресуда неким члановима јединице познате под именом „Шкорпиони”, за злочин почињен у околини Трнова. Трново је пре рата било једна од сарајевских општина, а пресуду је у своје материјале уврстило хашко тужилаштво. Неки од ових докумената коришћени су за састављање оптужнице против Биљане Плавшић и касније у процесу против Момчила Крајишника. Ту су и они који су коришћени против других оптуженика, али се односе на Сарајево и околину.

Рецензенти: Филип Стојановић и Марија Михаљ
Аутори предговора: Момчило Мандић и Зоран Ђукић
Година издања: 2018.

Књига је збир сведочења и „експертских” извештаја које је тужилаштво Хашког трибунала користило као доказе у предметима против представника српског војног и политичког врха у Републици Српској. Почиње ауторским текстом тадашњег генералног секретара Српске радикалне странке Александра Вучића, који је објављен у децембру 2007, са насловом „Никола Поплашени” у рубрици „Прилози за историју бешчашћа”. Да је Вучић био у праву, потврђују бројна сведочења и изјаве које је Никола Поплашен дао хашким истражитељима. Тајно је сведочио против проф. др Војислава Шешеља, а јавно против Момчила Крајишника и Радована Караџића. Књига не би била комплетна без „чувених” експерата као што су Ева Табу и Рејно Туненс, који у својим извештајима упорно безуспешно покушавају да докажу да је Војислав Шешељ имао некакву војску под својом командом. Ова њихова опсежна истраживања са стотинама наведених извора била су потпуни промашај из простог разлога – заснивала су се на лажима.
Ово је документарно сведочанство једног времена у коме осведочени издајници нису бирали средства да поново пронађу своје место под сунцем. Завршили су тамо где треба – у блату српске историје, а Војислав Шешељ у својим књигама не штеди никога и оставља их за будуће нараштаје, јер, доћи ће време када ће историја српског народа престати да се фалсификује.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Филип Стојановић
Аутори предговора: Огњен Михајловић
Година издања: 2019.

У књизи су објављени новински чланци из априла и маја 2008. године који описују време председничких избора у Србији. Тада је у другом кругу на председничким изборима победио Борис Тадић а Српска радикална странка је била појединачно најјача странка у парламенту, освојивши 84 мандата.

Рецензенти: Александра Белачић и Смиљана Гламочанин
Аутор предговора: Вјерица Радета

У књизи су објављени новински чланци из јуна, јула и августа 2008. године. Тада је формирана “социјално одговорна влада” коју је чинила, до тада неспојива коалиција Демократске странке и Социјалистичке партије Србије на челу са премијером Мирком Цветковићем.

Рецензенти: Светозар Симовић и Мирослав Малбаша
Аутор предговора: Зоран Красић

У књизи су објављени новински чланци од септембра 2008. до марта 2009. године. У то време покренута су два процеса за непоштовање суда, један против Љубише Петковића а други против др Војислава Шешеља. Такође, уследио је још један покушај наметања браниоца, у неколико наврата др Шешељу је онемогућавана комуникација са његовим правним саветницима а суђење је било у пуном замаху.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Марина Ристић

У књизи су објављени новински чланци из периода од маја до новембра 2009. године. Књига описује догађаје везане за први процес за непоштовање суда, који се у Хашком трибуналу водио против др Шешеља и сведочи о томе како су покушавали да му наметну браниоца, бранили му комуникацију са сарадницима, па чак и укидали шетње у притворској јединици.

Рецензенти: Марко Цвејић, Марица Шимоњи и Игњат Ковачевић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2016.

У књизи су пренети новински чланци објављени у медијима од новембра 2009. до септембра 2010. године. Када се подсетимо овог периода, видимо колико је Хашки трибунал био истрајан у намери да др Војислава Шешеља склони са политичке сцене у Србији.
Иако је у новембру 2009. године тужилаштву остало свега пет и по сати за сведоке, Војислава Шешеља успели су да оставе у Хагу још пуних пет година. За то време, у Србији је на брзину усвојено сијасет спорних закона, а међу њима и онај где се Војводини даје шира аутономија.

Рецензенти: Мирољуб Игњатовић и Марија Михаљ
Аутор предговора: Смиљана Гламочанин Варга
Година издања: 2016.

У књизи су објављени транскрипти са првог појављивања проф. др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом, 26. фебруара 2003. године и статусне конференције у периоду од 3. јула 2003. до 6. новембра 2007. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 7. новембра 2007. до 14. фебруара 2008. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 19. фебруара 2008. до 2. априла 2008. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 3. априла 2008. до 29. маја 2008. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 3. јуна 2008. до 16. јула 2008. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 17. јула 2008. до 5. новембра 2008. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 6. новембра 2008. до 14. јануара 2009. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 15. јануара 2009. до 16. фебруара 2010. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи су објављени транскрипти са суђења проф. др Војиславу Шешељу у периоду од 17. фебруара 2010. до 9. марта 2011. године.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2010.

У књизи је објављена завршна реч проф. др Војислава Шешеља као и ослобађајућа пресуда изречена 31. марта 2016. године.
Објављени су и сви процеси за непоштовање суда у предмету који се пуних тринаест година водио против др Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом. Књига се завршава сведочењем др Војислава Шешеља у процесима који су вођени против Радована Караџића и Горана Хаџића.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић
Година издања: 2016.

У овој књизи објављена је ослобађајућа пресуда претресног већа, сагласно мишљење председавајућег већа, судије Жан-Клода Антонетија, издвојено мишљење судије Мандиаје Нијанга, делимично супротно мишљење судије Флавије Латанци, жалбени поднесак тужилаштва, као и одговор на жалбу који је Хашком трибуналу упутио др Војислав Шешељ.
Судећи према жалби, која је у целости пренета у овој књизи, ни Брамерц нема примедби на ослобађајућу пресуду Војислава Шешеља. Он у жалбеном поднеску понавља да већина претресног већа није довољно образложила своју ослобађајућу пресуду. Он чак вређа судије и понаша се као да је добро и исправно само оно што он мисли.
Свако ко прочита жалбени поднесак тужилаштва мора да закључи да у жалби нема ни једног јединог аргумента којим тужилаштво поткрепљује своје тврдње да ослобађајућа пресуда није изречена у складу са прописима на којима почива Хашки трибунал, и да није исправна и правична.

Рецензенти: Зоран Красић, Вјерица Радета, Немања Шаровић и Милан Терзић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2016.

Ауторско дело проф. др Војислава Шешеља у којем је, систематски и пажљиво анализирајући рад Хашког трибунала, разобличио ову творевину као политички антисрпски суд.

Рецензенти: др сц. иур. Никола Мемедовић и доц. др Бранислав Ристивојевић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2012.

Аутор на почетку књиге описује околности настанка, трајања и престанка постојања Републике Српске Крајине. Иначе, главна тема књиге је детаљна и дубинска анализа десет важних пресуда Хашког трибунала: Милану Мартићу; Павлу Стругару; Милету Мркшићу, Мирославу Радићу и Веселину Шљиванчанину; Анти Готовини, Ивану Чермаку и Младену Маркачу; Момчилу Перишићу; Милану Лукићу и Средоју Лукићу; Расиму Делићу; Љубету Бошкоском и Јохану Тарчуловском; Ивици Рајићу званом Виктор Андрић и Драгану Зеленовићу.
Поред тога, књига садржи и критички опис поступака и пресуда због непоштовања суда сведоцима у предмету против Милана и Средоја Лукића Зухдији Табаковићу и Јелени Рашић, као и сведоцима у оквиру процеса Слободану Милошевићу: К-12, Душку Јовановићу, Кости Булатовићу, Флоренс Артман и Милки Маглов.

Рецензент: др Слободан П. Орловић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2014.

Тематски подељена у четири целине, књига садржи ауторову обраду документарних показатеља кршења процесних права Слободану Милошевићу, процесних перипетија у току доказног поступка оптужбе по косовској оптужници, извођење доказа оптужбе по хрватској и босанској оптужници и сведочанства о континуираном ометању доказног поступка одбране.

Рецензент: академик др Коста Чавошки
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2010.

Правна и политичка анализа проф. др Војислава Шешеља о раду Хашког трибунала у процесима Душку Тадићу; Зејнилу Делалићу, Здравку Муцићу, Хазиму Делићу и Есаду Ланџи; Анти Фурунџији; Златку Алексовском; Горану Јелисићу; браћи Зорану, Мирјану и Златку Купрешкићу, Драги Јосиповићу, Драгану Папићу и Владимиру Шантићу; Драгољубу Кунарцу, Радомиру Ковачу и Зорану Вуковићу; Дарију Кордићу и Марију Черкезу; Тихомиру Блашкићу; Стевану Тодоровићу; Радиславу Крстићу; Мирославу Квочки, Милојици Косу, Млађи Радићу, Зорану Жигићу и Драгољубу Прцаћу; Душку Сикирици, Дамиру Дошену и Драгану Колунџији; Милораду Крнојелцу; Милану Симићу; Митру Васиљевићу; Биљани Плавшић; Младену Налетилићу Тути и Винку Мартиновићу Штели; Миломиру Стакићу; Предрагу Бановићу; Момиру Николићу; Драгану Николићу; Миодрагу Јокићу; Мирославу Дероњићу; Милану Бабићу; Сеферу Халиловићу; Благоју Симићу, Мирославу Тадићу и Сими Зарићу; Станиславу Галићу; Драгану Обреновићу; Ранку Чешићу; Дарку Мрђи; Радославу Брђанину; Видоју Благојевићу и Драгану Јокићу; Мирославу Бралу; Енверу Хаџихасановићу и Амиру Кубури и у процесу Насеру Орићу.

Рецензенти: академик др Коста Чавошки, проф. др Ратко Марковић и доц. др Бранко Ракић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2010.

Ова књига је сведочанство о тешком времену борбе српског народа за очување Косова и Метохије у границама Србије, времена у коме су западне силе наставиле прекрајање граница и распарчавање Србије, помажући својим пионима, шиптарским терористима, у отимању територије једне суверене државе.
Систематично и хронолошки, научно објективно и документовано, аутор нас упознаје са историјом овог вековног српског подручја, сежући до најстаријих писаних извора и пратећи судбину Косова и Метохије све до новијег времена, у којем западне силе и даље не одустају од одузимања ове непобитно српске територије.
Аутор преноси и ставове истакнутих светских интелектуалаца о НАТО агресији на нашу земљу и наводи примере других аутономија у свету и решења донетих за њих. Анализира извештаје Дика Мартија и других страних посматрача о трговини органима и стравичном страдању неалбанског становништва са Косова и Метохије, у којима се наводе чињенице скриване иза кулиса званичне западне пропаганде.
У другом делу књиге дата је анализа свих хашких пресуда по косовској оптужници, како оних челницима ОВК, шиптарским терористима, тако и у процесима вођеним против Милана Милутиновића, Николе Шаиновића, Драгољуба Ојданића, Небојше Павковића, Владимира Лазаревића, Сретена Лукића и Властимира Ђорђевића.
Из ауторове објективне, непристрасне и аргументоване анализе хашких пресуда се јасно види изразито антисрпски карактер Хашког трибунала, који је ослобађао шиптарске терористе, виновнике најокрутнијих злочина над цивилним становништвом, а представнике српског државног, војног и полицијског врха, махом невине, осуђивао на дугогодишње затворске казне.

Рецензенти: проф. др Милован Бојић и проф. др Ратко Марковић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2015.

Књига представља научноистраживачко дело проф. др Војислава Шешеља састављено из три основна дела. У првом делу аутор обрађује сав материјал до којег је дошао проучавајући релевантну литературу о правним аспектима третирања говора мржње као кривичног дела.
У другом делу др Шешељ наводи искуство са хашком правдом на личном примеру кроз бројна кршења његових основних права као оптуженог. Комплетан доказни спис представљен је у трећем делу књиге, у којем је аутор изнео сав доказни материјал тужилаштва, судског већа и одбране.

Рецензент: др Дејан Мировић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Аутор поговора: Вјерица Радета
Година издања: 2014.

У књизи, која представља драгоцену историјску и правну грађу, аутор на примеру сопственог суђења на најсликовити начин обелодањује накарадне методе рада Хашког трибунала.
Проф. др Војислав Шешељ обрађује појам говора мржње, који се у правној пракси као кривично дело злочин против човечности први пут појављује у Хашком трибуналу, са циљем да како тако подупре климаву, неутемељену и неаргументовану оптужницу.
Први део књиге садржи експертизе нестручних и пристрасних хашких наводних експерата са којима аутор полемише и које аргументовано раскринкава.
Затим, су ту јавни наступи др Војислава Шешеља, а део књиге посвећен је и примерима неупоредиво оштријег, нечувеног говора мржње упереног против српског народа од стране свих српских непријатеља, који никада нико није санкционисао.

Рецензенти: проф. др Коста Чавошки, проф. др Јован Ћирић и проф. др Миле Ракић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2015.

Откако се, у новембру 2014. године, вратио у Србију, др Војислав Шешељ је наишао на непробојан медијски зид. Његова реч није се могла чути са телевизија са националном фреквенцијом, а када би се ретко која од њих и усудила да га позове, емисија је прекидана чим би почео да критикује челнике владајућег режима. Али, председника Српске радикалне странке ни потпуна медијска блокада није могла зауставити. Свакодневно је на путу, обилази Србију, консолидује страначке редове, гостује на локалним медијима и говори на промоцијама својих књига.
Реч аутора књиге могла се у то време много чешће чути на страним медијима, поготово регионалним и руским, него у Србији.
Ова књига је прва у низу која сведочи о јавним наступима лидера српских радикала широм Србије. Осим у књизи, они су доступни нашој публици искључиво на Јутјуб каналу Српске радикалне странке, а редовне конференције за медије на званичном страначком сајту.

Рецензенти: Немања Шаровић и Миљан Дамјановић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2016.

Када је, у новембру 2014. године, др Војислав Шешељ дословно избачен из Хашког трибунала, где је, уз велику личну жртву, аргументовано и на њему својствен, неустрашив а често и веома духовит начин, непоколебљиво бранио и одбранио част Србије и идеологију српског национализма, народ га је одушевљено и са великим поштовањем дочекао. Др Шешељ се истог тренутка укључио у политичку борбу, као што је и обећао. То је изазвало очигледан страх челника режима, који су се утркивали у давању параноичних изјава, попут оне да га је Хаг пустио да би рушио њих са власти! Смислили су да покушају да се против цунамија Шешељ одбране апсолутном блокадом у медијима. У овој књизи ћемо видети да електронски медији у Србији у то време свакодневно пишу о Шешељу, али да се, иако је главна тема у свим медијима, њему врло ретко даје медијски простор да нешто каже. Уместо тога, о др Шешељу суд на све стране дају политичари свих фела, о њему навелико расправљају самозвани критичари, аналитичари…
Али Шешељ не би био Шешељ да није нашао начин да и ту блокаду пробије.
Бацио је удицу хрватским политичарима и упецали су се. Хрватска је букнула. Реакције хрватских политичара и медија биле су паничне, а захтеви да се др Шешељ врати у Хаг и тако ућутка и спречи да делује стигли су до Европског парламента. Пун погодак! Др Шешељ је постигао баш оно што је желео. Колика је паника због његовог повратка завладала на све стране, најсликовитије показују текстови које су електронски медији објављивали у Србији и региону од 12. до 25. новембра 2014. године, које преносимо у целости у књизи „Гром из ведра неба”.

Рецензенти: Миљан Дамјановић и Александра Белачић
Аутор предговора: Александра Белачић
Година издања: 2017.

Ова књига хронолошки прати претходну, „Гром из ведра неба” и обухвата период од 26. новембра до 31. децембра 2014. године. Две недеље након повратка др Шешеља из хашког казамата, усташки сабор је једногласно донео декларацију у вези са „привременим пуштањем на слободу злочинца Шешеља” а дан касније Европски парламент, на декларацију Сабора, већином гласова подржава резолуцију којим се о0суђује „Шешељев говор мржње и ратнохушкачка политика”.

Децембар 2014. године обележиле су акција доделе десет факултетских диплома Томиславу Николићу испред Председништва, изјаве др Шешеља поводом председничких избора у Хрватској, јадиковања сиротог Брамерца и посете председника страначким одборима у Србији.

Рецензенти: Миљан Дамјановић и Ружица Николић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2017.

У књизи је приказана медијска хронологија у периоду од 1. јануара до 6. марта 2015. године. Медији су различито тумачили политичке ставове Војислава Шешеља, објављивали реакције политичких противника који су на све начине покушавали да га дискредитују и саопштења представника Хашког трибунала у вези са његовим процесом. Једно је било јасно и тада: Шешељ је својим познавањем англосаксонског права успео да победи Хашки трибунал а својим политичким бравурама да Српску радикалну странку врати на место које јој припада – у сам врх српске политике и докаже да идеологија српског национализма има велико упориште у српском народу.

Рецензенти: Миљан Дамјановић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Александра Белачић
Година издања: 2017.

У књизи су приказани јавни наступи проф. др Војислава Шешеља од 5. марта до 14. априла 2015. године. Пошто су телевизије са националном фреквенцијом избегавале и да спомену председника Српске радикалне странке а камоли да га позову да гостује у некој емисији, он је своје политичке ставове износио на трибинама, конференцијама за штампу и у емисијама на локалним телевизијама. Новинари из штампаних медија су различито тумачили све изјаве и говоре Војислава Шешеља и то углавном објављивали са бомбастичним насловима.
Овом књигом проф. др Војислав Шешељ наставља да објављује медијску хронологију без цензуре, остављајући читаоцима да сами одлуче коме ће веровати.

Рецензенти: Ружица Николић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2018.

Књига обухвата период од 15. априла до 25. маја 2015. године. У то време др Шешељ се налази на слободи свега пет месеци. То је период пре свега огромног труда на обнављању инфраструктуре и оживљавању рада Српске радикалне странке; период у коме он као председник странке свакодневно неуморно обилази све страначке окружне и општинске одборе по Србији, организујући састанке са чланством, које је годинама било помало апатично и деморалисано његовим одсуством и са његовим повратком у отаџбину добија вољу, оптимизам и нови елан. Др Шешељ у то време свакодневно путује по Србији, разговара са грађанима и гостује на локалним медијима, код новинара од интегритета, који су имали храбрости да се одупру уценама, понекад и претњама локалних режимских моћника и који су смели да се усуде да га угосте у емисији.

Рецензенти: Анита Бенцун и Мирољуб Игњатовић
Аутор предговора: Игњат Ковачевић
Година издања: 2018.

Пред читаоцем је књига велике документарне и историјске вредности у којој су хронолошким редоследом пренети новински чланци, транскрипти конференција за медије и трибина Српске радикалне странке, као и гостовања др Војислава Шешеља у емисијама у периоду од маја до септембра 2015. године.
Српски радикали једини доследно тврде да се никада неће одрећи Републике Српске Крајине, а вест да је др Шешељ запалио хрватску заставу одјекнула је као бомба у читавом региону. Режимски медији у Србији здушно су осудили овај симболичан чин протеста, док се готово нико није ни осврнуо на то што хрватска држава званично прославља злочиначку акцију протеривања српског народа као дан победе и велики државни празник.

Рецензенти: Александра Белачић и Немања Шаровић
Аутор предговора: Магдалена Митевска
Година издања: 2018.

Овај двомесечни радни дневник председника Српске радикалне странке носи наслов који најсликовитије описује ауторово мишљење о најпоганијем лицу српске политичке сцене од деведесетих до данас. У овој књизи објављени су написи домаћих и страних медија о проф. др Војиславу Шешељу, као и његови говори са трибина и страначких састанака у локалним одборима широм Србије. Такође, објављени су и транскрипти конференција за новинаре и телевизијских емисија у којима је гостовао у септембру и октобру 2015. године.

Рецензенти: Вјерица Радета и Миљан Дамјановић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2018.

Књига представља колаж интервјуа и јавних наступа др Војислава Шешеља током новембра и децембра 2015. године.
Ово је период преданог и упорног настојања аутора да организационо обнови Српску радикалну странку и поврати њен утицај на политичкој сцени Србије. Стога се у књизи смењује низ новинских интервјуа и наступа на локалним телевизијским станицама са низом конференција за штампу, трибина и промоција претходних издања књига др Војислава Шешеља, те стенографских записа са седница страначких органа.
Управо чињеница да су читаоцу доступни нецензурисани стенограми седница органа Српске радикалне странке, говори о опредељењу аутора да на потпуно транспарентан начин забележи своје политичко деловање и снажно доприноси историографској вредности овог дела.

Рецензенти: Вјерица Радета и Миљан Дамјановић
Аутор предговора: Миле Јовичић
Година издања: 2019.

Пред читаоцима је нова медијска хронологија која обухвата новинске текстове везане за Српску радикалну странку и проф. др Војислава Шешеља, као и конференције за штампу и телевизијске емисије у којима је гостовао лидер српских радикала у периоду од 1. јануара до 24. фебруара 2016. године. Из објављених медијских наступа могу се препознати јасни и доследни ставови српских радикала о најзначајнијим актуелним политичким темама, а како је позната пракса др Војислава Шешеља да без цензуре објављује ставове свих, па и својих најжешћих критичара и политичких противника, њихове изјаве о др Шешељу и Српској радикалној странци нашле су се и у овој књизи.
Централно место у овој књизи заузима стенограмски запис незваничне пријатељске посете председника руске Думе Дмитрија Рогозина др Војиславу Шешељу. Сусрет двојице пријатеља, уприличен 11. јануара 2016. године у седишту Српске радикалне странке у Земуну, иако незваничан, изазвао је велику пажњу јавности.

Рецензенти: Андријана Арнаутовић и Игњат Ковачевић
Аутор предговора: Ружица Николић
Година издања: 2019.

Српски народ и нови светски поредак – XI. том
Рецензенти: др Ненад Кецмановић, др Јован Душанић и др Бранко Ракић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ

Једанаести том едиције „Српски народ и нови светски поредак”, први део трилогије „У Сребреници није било геноцида”, који почиње кратком историјом настанка Републике Српске и тематски и по обиму представља стандардну монографију, аутор третира као уводни део. Тај уводни део обухвата период од вишестраначких избора у БиХ до Дејтонског споразума и насилне ревизије Анекса 4 од стране његових америчких креатора и завршава се приказом бурних превирања у врху Републике Српске након повлачења Радована Караџића.

Шешељ зналачки анализира све међународне мировне иницијативе, почев од Кутиљеровог плана, па до плана Контакт-групе и сепаратног Вашингтонског споразума између Хрвата и Бошњака, али чини се да у приказу сукоба између председнице Српске и руководства СДС-а помало занемарује предисторију односа у врху и регионални контекст овог сукоба. Иако је на изборима 1990. године добила највећи број српских гласова, Плавшићева је касније била политички маргинализована, а Босанска крајина, иако највећи и најмногољуднији део Републике Српске, била је у кадровском погледу запостављена у односу на сарајевско-романијску и остале области.

Посебну пажњу у овом делу књиге привлаче осврт на несугласице између Караџића и Младића, као и инсинуације о кривици Крајишника и Караџића за смрт Николе Кољевића, које су до сада биле предмет нагађања а мало који аутор се одважио да се упусти у анализу тих догађаја и отворено их предочи.

Научно дело проф. др Војислава Шешеља у којем аутор, анализирајући процесе по оптужбама за наводни геноцид у Сребреници, који се водио пред Судом Босне и Херцеговине, доказује да у Сребреници није било геноцида.
Књига има дванаест целина у којима се др Шешељ осврће на писања домаћих и страних аутора, који такође запажају да се у Сребреници није десио геноцид, као и оних који тврде супротно. Велику целину посветио је Студији Холандског института за ратну документацију, која никад није преведена на српски језик и презентована јавности у Србији. У књизи се бавио и расправом која се водила у Народној скупштини Републике Србије поводом усвајања Декларације о осуди злочина у Сребреници.

Рецензенти: др Ненад Кецмановић, др Јован Душанић и др Бранко Ракић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2018.

Ауторско дело проф. др Војислава Шешеља у којем је доказао да у Сребреници није било никаквог геноцида и да покушаји вишеструког надувавања броја и лажирања идентитета сребреничких жртава, као и прећуткивање начина на који је већина њих страдала представљају перфидну и подмуклу политичку конструкцију без упоришта у реалности.
Књига има пет целина у којима др Војислав Шешељ детаљно анализира процесе Дражену Ердемовићу; Горану Јелисићу; Сикирици, Дошену и Колунџији; Миломиру Стакићу; Радославу Брђанину; Радиславу Крстићу; Видоју Благојевићу; Вујадину Поповићу, Љубиши Беари, Драги Николићу, Љубомиру Боровчанину, Радивоју Милетићу, Милану Гвери и Винку Пандуревићу; Здравку Толимиру, као и пресуду Међународног суда правде у спору Босне и Херцеговине против Савезне Републике Југославије односно Републике Србије.

Рецензенти: др Ненад Кецмановић, др Јован Душанић и др Бранко Ракић
Аутор предговора: проф. др Војислав Шешељ
Година издања: 2018.

Књига садржи емисије и новинске написе објављене у фебруару и марту 2016. године. То је раздобље непосредно пред изборе, које карактерише велики ентузијазам, даноноћни рад на терену, обнављање и јачање страначке инфраструктуре у свим крајевима Србије.
На конференцији за медије др Војислав Шешељ објашњава зашто Српска радикална странка не планира да уђе у коалицију са тзв. Патриотским блоком и јасно показује зашто су спекулације разних аналитичара на ту тему беспредметне. Као илустрацију наводи недопустиве издајничке изјаве Санде Рашковић Ивић поводом Сребренице и Олује, које саме за себе довољно јасно говоре зашто се групација коју она у то време као маскота предводи никако не може сматрати патриотском.

Рецензенти: Љиљана Михајловић и Милорад Мирчић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2019.

У књизи „Новопазарски краљ хероина Расим Љајић” на једном месту су сакупљене и објављене све оптужбе које су на рачун Љајића изнели српски радикали, као и све оно што су о њему годинама уназад говорили представници других политичких опција муслиманске мањине. Прикупљени су и извештаји о Љајићевим променљивим политичким ставовима, као и транскрипти његових медијских наступа који најбоље приказују његов лик и дело. Нема сумње да ће ова књига изазвати нови потрес на српској политичкој сцени и да ће у доброј мери допринети паду владе и коначном одласку вечитог министра Расима Љајића на сметлиште политичке историје.

Рецензенти: Весна Николић Вукајловић и Зоран Деспотовић
Аутор предговора: Александра Белачић
Година издања: 2018.

У књизи су објављени новински текстови и транскрипти телевизијских гостовања у периоду од 1. августа до 9. септембра 2018. године, али и транскрипти гостовања Војислава Шешеља у ријалити програму „Парови” на Хепи телевизији.
Новине су се у том периоду бавиле припремама за Сајам књига и штандом који је додељен издавачу „Велика Србија” и др Војиславу Шешељу. Такође, куповина куће у Хртковцима је изазвала лавину коментара дежурних критичара Српске радикалне странке и председника Шешеља.
У другом делу књиге објављени су транскрипти Шешељевих гостовања у „Паровима”, зашта је он гласно критикован од стране самозване елите. А најгласнији у критикама били су они који никада јавно нису питали зашто Војислава Шешеља нема у политичким емисијама, пре свега Јавног сервиса који се финансира из џепова свих грађана.

Рецензенти: Ружица Николић и Александра Белачић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2019.

У овој књизи проф. др Војислав Шешељ разоткрива позадину злочина и афера иза којих стоји издајнички генерал Александар Васиљевић. Документа која је требало да послуже да Хашки трибунал осуди др Шешеља, он објављује да докаже ко је и зашто организовао злочин на Овчари када је стрељано 200 заробљеника.
За генерала Александра Васиљевића везане су и бројне друге афере, међу којима су највеће: шверц оружја и војне опреме, операције „Опера” и „Лабрадор” и нестанак неколико милиона немачких марака из Вуковарске банке.

Рецензенти: Ружица Николић и Марина Ристић
Аутор предговора: Ружица Николић
Година издања: 2018.

У књизи објављен је део докумената који се односе на ратна збивања у Зворнику. Изјаве које су хашки истражитељи узимали углавном од полицајаца, узимали су за неодређеног извршиоца, али са очигледном намером да се открије учешће добровољаца Српске радикалне странке у злочинима у Зворнику. Ове изјаве су биле потпуно неупотребљиве у процесу против др Војислава Шешеља. Ниједан сведок није потврдио учешће наших добровољаца у тим злочинима. Скоро сви су препознали аркановце као извршиоце.
С обзиром да су у Хашком трибуналу заобишли Жељка Ражнатовића Аркана, изјаве дате хашким истражитељима проследили су Вишем суду у Београду, Одељењу за ратне злочине, а злочинац Владимир Вукчевић их је једва дочекао и на основу њих подигао оптужницу против Бранка Грујића и још пет осумњичених. Само зато што су сведоци потврдили да је Бранко Грујић, као председник Српске демократске странке за Зворник, вршио функцију председника Кризног штаба, Владимир Вукчевић је наредио његово хапшење и човек је апсолутно без икакве кривице у притвору у Београду провео пет и по година, да би на крају био осуђен на шест година затвора.

Рецензенти: Андријана Арнаутовић и Ружица Николић
Аутор предговора: Вјерица Радета
Година издања: 2018.